Skolstart 2014

Äntligen…

I dag öppnade vi upp dörrarna till vår nya skola, Steningehöjdens skola. Vår skola som egentligen ska ligga uppe på ”Höjden” men som fortfarande väntar på att bli färdigbyggd. Nu befinner vi oss nedanför Höjden i fina paviljoner under detta läsår och som jag poängterar: ” Huset är bara ett temporärt skal men innehållet är på riktigt”. Det betyder att vi absolut inte startar någon provisorisk verksamhet utan vårt mål är att starta en riktigt bra och genomtänkt skola, i framkant mot framtiden! Jag är glad och stolt att få förmånen att leda och utveckla verksamheten tillsammans med fantastiska pedagoger, skickliga och positiva.

Det var härligt att solen visade sig klockan 10 i morse när eleverna och föräldrarna samlades vid vår lilla scen på gården. Vi pratade om skolan, vad vi vill och vi presenterade oss och lyssnade på korta trevliga tal av bland annat vår medskapande Rektor Carola Sjödin och vår skolchef Johan Adler. Mitt i allt fick vi besök av fem stycken ”Läshjälpare” som presenterade sig och berättade att de skulle vara med oss hela hösten på olika sätt! Wow, fokus på läsning och läsförståelse! Ett mycket viktigt tema/elevens val/fadderarbete som ni kommer att få höra mer om här på bloggen under hösten.

Vår maskot giraffen var med hela invigningen och hans smågiraffer delades ut till varje klass. Nu ska alla giraffer få namn! Giraffen med sin långa hals passar oss på Höjden: Giraffen ska hjälpa oss att ”ta höjd”, att våga, att utmana, att lära oss nya saker. Han kan lyfta blicken högt och se framåt, se framtiden och vad som väntar där! Giraffen har också ett väldigt stort hjärta (11kg), och ett stort hjärta betyder att alla är lika viktiga, alla ska bli sedda och vi bryr oss om varandra här!

Vi klippte också det gul-blåa bandet och förklarade skolan för invigd! Vi avslutade med en överraskning och en riktigt god glass är väl en bra start på läsåret:-)

Under denna första arbetsvecka kommer pedagogerna att starta upp sina bloggar genom Webbstjärnan. Varje klass har en blogg plus vår Fritidsblogg. Ni föräldrar kommer från och med nästa vecka att hitta all viktig information på bloggarna. Allt eftersom pedagogerna bygger upp bloggarna och utvecklar dem tillsammans med eleverna så kommer ni att kunna ta del av elevernas arbeten, foton, filmer och presentationer. Att publicera på en blogg är roligt, spännande och lärorikt. Ingen vill publicera något som man inte är nöjd med, vilket innebär att kvaliteten ökar och feedbacken är viktig. Ni som läsare är de ”riktiga mottagarna” och alla våra bloggar önskar kommentarer/feedback på arbetet.

Vi önskar också att ni prenumererar på klassens blogg, då får ni alltid ett meddelande när något nytt är publicerat!

Varmt Välkomna till oss på Höjden!

Cecilia

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Vår vardag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s