Höjdens månadsinfo!

Hej!
I varje månadsskifte kommer ”Höjdens månadsinfo” här på Rektorsbloggen. Där skriver jag lite om månaden som har gått på Höjden och blickar framåt vad som kommer att hända i stort i verksamheten under kommande månad.

Augusti
Måndag den 18 augusti öppnade vi dörrarna till Höjden! Vilken viktig och rolig dag det var. Vi hade jobbat hårt för att få allt på plats så att skolan verkligen hade allt från stolar och bord till gem, pennor och en matsal. Det är många saker som ska ”fixas” för att en skola ska fungera. Underbar känsla när personal och elever kom på plats och det riktiga arbetet kunde starta. Klasserna har arbetat mycket med ”värdegrunden”, att få grupperna att lära känna varandra och att tillsammans komma fram till vad som är viktigt för att ALLA ska trivas på vår skola. Det arbetet fortsätter även vidare in i nästa månad och nästa… Vi hade en häftig dag med Funkia, våra arkitekter och skapade en ”glad” skolgård. Vi har fått fler och fler saker på plats på gården också. Bland annat har vi nu två fotbollsmål, en kompisgunga, två vanliga gungor och snart en hel motorikbana. Därefter väntar vi på sittplatser mellan husen och en grillplats där mellis ska serveras i höstsolen. Fortsätt prata även hemma om hur viktigt det är att ta hand om alla våra nya saker på ett bra sätt!

September
Den varma höstsolen tar med oss in i en ny månad. Vilken start, finväder! Vi försöker vara ute mycket i vår verksamhet nu under tidiga hösten. Under denna månad är vårt stora mål att starta i gång arbetet med våra iPads. Så fort vi får klartecken på att allt fungerar så kommer lärarna ut med mer information kring kontrakt och arbetssätt med verktyget. Vi ser verkligen fram emot att kunna förstärka lärandet ytterligare med ett kreativt och motiverande verktyg! I övrigt så är september månad en månad när fler och fler av våra rutiner börjar ”sitta” och arbetet börjar ”flyta” på! Eleverna arbetar med självskattning och sina nuvarande IUP:er och ett mycket viktigt datum är eftermiddagskvällen för startsamtalen och de elevledda utvecklingssamtalen!

Se viktiga datum nedan:
-Skoljoggen torsdag 11 september
-Elevledda startsamtal torsdag 18 september kl.13:30-ca 19:00 (Tider och information kommer!)
-Studiedagar 22-23 september, fritids öppet (kom i håg att lämna omsorgstider för dessa 2 dagar)
-Skolfoto fredag 26 september

Kom i håg att anmäla sjukdom senast kl.08:00 varje morgon till telefonnummer: 08-59126912
Kom också i håg att friskanmäla ditt barn till samma telefonnummer.

Önskar Er alla en fin start på hösten,
och sist men inte minst…prenumerera på klassbloggarna & Rektorsbloggen!

Cecilia

Detta bildspel kräver JavaScript.

Detta inlägg publicerades i Månadens Höjdeninfo, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Höjdens månadsinfo!

  1. Pingback: Veckobrev v. 36 | 2-3:orna på Steningehöjden bloggar

  2. Pingback: Veckobrev v.36 | Välkommen in till ettorna på höjden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s