Höjdens Månadsinfo

Hej!
Ytterligare en månad har passerat och veckorna går fort! Hösten smyger sig på, kom i håg att fylla ditt barns påse på hyllan med bra höstkläder för att kunna vara ute i alla väder!
Här på Höjden händer massor av saker så klart. Eleverna har genomfört sina utvecklingssamtal på bästa sätt. Det var första gången för många av våra elever att testa på att leda delar av ett samtal. Ni föräldrar kommer att följa denna utveckling och se hur nästa samtal kommer att gå till i januari. Alla elever har även nu en IUP=individuell utvecklingsplan att arbeta med under resten av denna termin. Den innehåller punkter som är extra viktiga för just ditt barn att utveckla vidare för att nå sina mål. Ni föräldrar är viktiga i sammanhanget för att stötta på bästa sätt tillsammans med pedagogerna. Det är när alla tre samarbetar: eleven, pedagogerna och föräldrarna som vi kommer att se det bästa resultatet! På tisdagar erbjuder vi studiestöd till de elever som har bestämt så vid sitt utvecklingssamtal. Studiestödet är kl.14:30-15:30 i Idas klassrum.
Vi har höga förväntningar på våra elever och på oss själva och även på er i hemmet. Vi hoppas också att ni har höga förväntningar på oss!

På Höjdens fritidshem har Robert börjat sin tjänst hos oss under september, han är varmt välkommen och rutinerna börjar sätta sig mer och mer i verksamheten. Det är en lång process att ”landa” med alla rutiner på en ny skola, i bland är det lätt att glömma bort att alldeles nyligen så kände varken elever eller personal varandra. De allra flesta relationer är nya och vi lär fortfarande känna varandra mer och mer varje dag. Elevrådet har haft sitt första möte och vi arbetar nu med vår värdegrund. Personalen har sedan starten i augusti arbetat fram ett förslag till värdegrund på Höjden. Det förslaget har elevrådet bearbetat och nu jobbar alla klasser med att tolka och diskutera förslaget. Vi presenterar snart värdegrunden på bloggarna:-)

Nu går vi in i oktobermånad och hoppas på härliga höstdagar!
Vi kommer att starta i gång vårt digitala arbete med våra iPads och hoppas nu att allt förarbete som gjorts på kommunen är klart. Säkerligen lite ”småsaker” vi behöver fixa längs vägen men jag & personalen ser verkligen fram emot att få utveckla lärandet med dessa verktyg! Vi behöver er föräldrar med i detta också så klart. Vår önskan är att ni verkligen tar er tid att läsa igenom iPad-avtalet med ert barn och pratar om vikten av att ta ansvar för verktyget. Vi tror på eleverna och att de kommer att lyckas med detta, de ser fram emot att få börja jobba!! Under nästa vecka kommer de som har ett påskrivet avtal att få ta hem sin iPad.

Personalen har ”tjuvstartat” sin digitala utveckling och jobbat i iMovie. Här bjuder vi på våra presentationer som finns här på bloggen: https://steningehojden.wordpress.com/personalen-pa-hojden/

Eleverna kommer också att arbeta vidare med vårt lästema och det kommer ni att få höra och se mer om!
Vecka 44 är det höstlov och skolan tar ledigt. Kom i håg att anmäla ert barns närvaro på fritids, det är väldigt viktigt så att vi kan planera verksamheten och antalet personal.

Tisdag den 14 oktober är det dags för vår nästa utvecklingskväll när hela personalgruppen får möjlighet att träffas. Om ni har möjlighet så är vi tacksamma om ni kan hämta lite tidigare den dagen. Vi vet att det kan vara svårt för några men vi hoppas ändå att det är ok att vi meddelar er vilket datum det är.

Vi vill påminna alla om att vi inte använder parfym i skolan, detta för att alla ska må bra och inte få problem med sina allergier!

Ni föräldrar är alltid välkomna att besöka oss i skolan! Har ni frågor eller funderingar så tveka inte att maila eller höra av er. Jag uppskattar också kommunikation här på bloggen, varför inte testa att skriva en kommentar:-)

En sista liten tanke… När ditt barn kommer hem från skolan, fråga inte vad han/hon har gjort. Be i stället ditt barn att berätta om en sak som han/hon är nöjd med från dagens arbete!

Ha en fin helg!giraffen

Cecilia

 

 

 

 

   

                                                                   Just nu pågår omröstning om giraffens namn:-)…

 

Detta inlägg publicerades i Månadens Höjdeninfo. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Höjdens Månadsinfo

  1. Pingback: Veckobrev | Förskoleklassen på Steningehöjden bloggar

  2. Pingback: Veckobrev v. 40 | 2-3:orna på Steningehöjden bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s