Höjdens månadsinfo

Hej!
Tio skolveckor har vi hunnit med plus en veckas höstlov och en paus i skolarbetet. Några elever har varit helt lediga och en del har haft en härlig vecka på fritids. Vi välkomnar nu november månad, mörkt men med många tända ljus är det rätt mysigt eller hur! Kom i håg kläder efter väder för utomhus går vi alltid!

Under oktober har alla elever börjat bekanta sig med sitt nya ”verktyg”, en iPad. På olika sätt kommer den att vara med i arbetet. Eleverna kommer att läsa på paddan, färdighetsträna, skriva, filma, fotografera, utvärdera, göra veckouppdrag hemma, spela spel, lyssna, planera, utvärdera, skriva blogginlägg, skapa presentationer, teckna, animera, jobba med engelska…. Användningsområdet är som ni läser brett och varierat, pedagogerna har många tankar kring hur de tillsammans med eleverna kan jobba med verktyget i undervisningen.

På fritids händer många saker varje vecka. Följ dem på bloggen! Höstlovet avslutades med bak och halloweenfest. Tillbaka i rutinerna så sker fasta aktiviteter flera gånger i veckan. På måndagar är det sporthallen som gäller för alla och tisdagar olika innehåll i blandade grupper. Varje torsdag är eleverna i skogen. Där har de en mysig plats, ”Gläntan” som utgångspunkt för olika aktiviteter på eftermiddagen. Många kreativa lekar och samlingar vid grillplatsen. Många av eleverna gillar verkligen att gå till Gläntan:-)

November blir en riktigt arbetsmånad när vi ska jobba stenhårt med våra individuella utvecklingsplaner för att nå uppsatta mål. Att hela tiden göra sitt bästa är viktigt. När eleverna gör sitt bästa är det också viktigt att känna sig nöjd! En bra sak att prata om hemma också, vad är du nöjd med från den här veckan? Vad kan du utveckla vidare till nästa vecka? Hur kan vi stötta dig?

Efter lovet ska hela skolan ska ha en ”giraffdag” då vi jobbar med värdegrund och värderingar. En väldigt viktig dag för att fördjupa oss ytterligare i vår värdegrund och definiera alla ”ord” så att vi vet vad de betyder och hur vi kan utveckla dem individuellt och tillsammans.

Barnboksveckan pågår i november och arbetet med lästemat går vidare! Hela skolan kommer att ha en ”sporthallsdag” tillsammans uppe i hallen, det ser vi fram emot och mer information kommer!

Vi hoppas att många föräldrar kommer på Föräldraforum den 26 november 18:30-20:00! Se inlägget:https://steningehojden.wordpress.com/2014/10/20/foraldraforum/ Varmt välkomna! Maila mig dina förslag till kvällen.

Vi välkomnar fyra nya elever till skolan efter höstlovet:-)

Fritids
Bild från Halloweenfesten på Höjdens Fritids

Allt gott!

Cecilia

Annonser
Det här inlägget postades i Information, Månadens Höjdeninfo. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s