Månadsinfo på Höjden

Hej!
När vi startade i gång igen på det nya året så var vi redan en bit in i januari. Månaden som har passerat har eleverna och pedagogerna ägnat mycket tid till att analysera och reflektera kring lärandet. Många gånger ”gör” vi bara en massa saker, jag tror att det är viktigt att stanna upp och fundera varför! Kanske extra viktigt för oss i skolans värld att vi kommer i håg att föra dessa samtal med våra elever. Barn går till skolan för att det måste man ju, det är en självklarhet.
Vi vill hitta drivkraften hos varje individ. Vi jobbar med att försöka väcka liv i ”solen” i vår värdegrundsbild. Den handlar om framtidstro och vi vill koppla det samman med lärandet i skolan. Detta blir tydligt under processen att förbereda sitt elevledda utvecklingssamtal. Att diskutera frågor som:
Vad är det vi lär oss nu, varför?
Vad behöver vi lära oss i skolan för att klara oss bra i framtidens samhälle?
Vad vill just DU göra i framtiden, varför? Vad har du för drömmar? Målbild?
Vad behöver du göra i skolan för att din framtid ska blir precis som du önskar?

Våra elever kan massor och vet väldigt mycket om sig själv och sitt lärande när vi har dessa samtal! Jag tror att alla föräldrar på Höjden fick se goda exempel på det under veckans utvecklingssamtal!?
Vi har höga förväntningar på eleverna, vi tror på att de kommer att lyckas! Vårt uppdrag är tydligt, vi stöttar dem på vägen i alla lägen.
Mer om utvecklingssamtalen finns i mitt förra inlägg!

Februari brukar alltid innebära baciller och sjukstuga, vi peppar alla att tvätta händerna ofta, använda handsprit och äta mycket frukt och grönsaker! Vi hoppas på en snörik och frisk månad:-)

Eleverna ska åka till badhuset och öva simning vid två tillfällen, vecka 6 och vecka 8.

Under denna månad sker också skolvalet i vår kommun. Vi hade ett välbesökt informationsmöte för blivande förskoleklasselever förra veckan.
Det kändes mycket positivt och vi har många barn som bor i upptagningsområdet. Vi har också många förfrågningar från alla andra årskurser om att börja på vår skola. Just nu arbetar vi intensivt med att göra olika beräkningar inför nästa läsår. Senare i vår kommer jag med mer information kring hur organisationen och lokalerna kommer att se ut fram till årsskiftet när vår nya skola står klar!

Vecka 9 är det dags för sportlov! Ni som går på fritids, kom i håg att meddela er närvaro via länken på fritidsbloggen.

Vi passar också på att hälsa vår nya lärare Ulla välkommen till oss på Höjden! Ulla kommer att arbeta med fokus på IUP och måluppfyllelse i alla klasser och med många elever. Våra elever i 4-5 kommer också att träffa Ulla på studiestödet.

Föräldrar på Höjden, ni är alltid varmt välkomna att hälsa på oss i skolan! Kontakta pedagogerna i förväg så att det är en passande dag.

Jag hoppas på en VIT februari, ljust och härligt med snö!
Hälsningar Cecilia

Ni når mig alltid på: cecilia.meijer@sigtuna.se

IMG_0042

Ett äpple för kropp & knopp!!

 

Annonser
Bild | Det här inlägget postades i Information, Månadens Höjdeninfo, Rektorsögat. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Månadsinfo på Höjden

  1. Ping: Veckobrev v. 6 | 2-3:orna på Steningehöjden bloggar

  2. Ping: veckobrev v 6 | Förskoleklassen på Steningehöjden bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s