Månadsinfo på Höjden

Hej!

April, april välkommen! Hoppas att alla har haft ett skönt påsklov! På Höjdens fritidshem har det varit full fart som vanligt och många utflykter och roliga aktiviteter! Läs mer på fritidsbloggen: http://fritidshöjdarna.se/

Våren är på ingång och i skolans värld innebär det en härlig tid för utomhusaktiviteter och samtidigt mycket arbete inne i klassrummen med att slutföra terminens arbeten. Eleverna i klass 3 gör nästa vecka sina sista delprov i matematik i de Nationella proven, bra jobbat allihopa! I slutet av maj sammanställer alla lärare elevernas skriftliga omdömen för detta läsår i alla årskurser 1-5. De visar ett nuläge för eleven sett till kunskapskraven som vi arbetar mot i årskurs 3 och 6. De skriftliga omdömena blir också en viktig del i utvecklingssamtalet när höstterminen startar, att följa upp och sätta nya mål!

Under denna månad jobbar vi intensivt med att fastställa vår organisation för nästa läsår. Det kommer att ta lite extra tid innan allt är klart med tanke på att vi vill få en så riktig bild som möjligt av hur många elever vi kommer att ha när höstterminen startar i augusti! Många elever vill börja hos oss, vi har helt fullt i blivande förskoleklass vilket är mycket roligt! De årskullar som är mindre är elever födda 2004 och 2006, alltså blivande årskurs 5 och 3. Där önskar vi fler elever till våra klasser för att kunna lämna åldersblandat. Jag återkommer med personal/klassfördelning längre fram.

”Nya” Steningehöjdens skola börjar ta form uppe på Höjden, spännande! Jag har träffat både arkitekten för skolan och skolgården och på vårat ÖPPET HUS kommer vi att visa er bilder och ritningar på hur skolan kommer att se ut. Det kommer bli fantastiskt för oss alla att få flytta in i en helt ny skola:-)

En önskan och en vädjan till er föräldrar är att ta del av vår information på både klassbloggarna och fritidsbloggen (om ni har barn på fritids). Det är den kommunikationsyta som vi anser är allra bäst och lättillgänglig för alla. Genom bloggarna har ni en mycket god insyn i vad eleverna gör under dagarna, ni kan följa lärandet på nära håll. Där finns även all viktig info som vi vill att ni tar del av, både datum, läxor, utflykter, omsorgstider osv. Det är viktigt för alla barn och deras självkänsla att själv känna att ”man har koll” och kommer väl förberedd till skolan varje dag. Många gånger behöver de stöd och hjälp av er föräldrar med detta och även då är bloggen perfekt!

Ta fram almanackan redan nu och skriv in våra viktiga datum nedan:

V.18 29/4: Föräldraforum 18-19:30 Tema: ”Internet, källkritik,nätetik” boka in kvällen, alla föräldrar välkomna!

V.18 30/4 Valborgsmässoafton: vi är tacksamma om ni kan meddela fritids er tid för hämtning denna eftermiddag!

V.18 1/5: Lov skola o fritids stängts

V.20 14/5: Lov
V.20 15/5: Klämdag, om ni har behov av omsorg denna dag så kontakta mig senast 24/4.
V.21 19/5 15-17: ÖPPET HUS för våra föräldrar och för nya elever/föräldrar. Separat inbjudan kommer på bloggarna! Hoppas att många av er föräldrar kan komma till veksamheten och få ta del av allt vi gör i skolan! Alla skolans elever har skoltid denna eftermiddag och får mellanmål på skolan. De kompenseras för detta den 10/6.

V.24 9/6 kl.18 Skolavslutning tillsammans på skolgården!
10/6 Sommarlov, fritids för de som anmält omsorg
12/6 Studiedag för hela skolan, fritidshemmet stängt

PS 1. Se över hyllor/påsen i kapphallarna, byte från vinter till vårsäsong! Det är trångt så hjälp oss att hålla en god ordning!

PS 2: Har ni lämnat in blanketten för sommarledigheten? Vi behöver få in allas lappar senast på tisdag!

Med vänlig hälsning Cecilia

imagesCAX6094S

Detta inlägg publicerades i Månadens Höjdeninfo. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Månadsinfo på Höjden

  1. Pingback: Veckobrev v.16 | Tvåorna på Höjden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s