Höjdens månadsinfo maj/juni

Hej elever & föräldrar!
Läsåret fullständigt ”rusar” fram och vi har bara 8 skoldagar kvar till sommarlov! Det känns helt otroligt att alla ni elever snart går i mål i vårt första läsår på Höjden! Det har varit en fantastisk resa, vilket jobb och vilken utveckling vi har sett hos alla våra elever. Från starten i augusti och fram till i dag upplever vi att alla våra elever har tagit steg framåt på sin utvecklingstrappa, både vad det gäller kunskapsinhämtning och sociala relationer/värdegrund. Detta utifrån sin egen förmåga och utifrån vår vision att

”Alla är olika, alla är unika. Alla kan lyckas”!
Självklart, även om vi ser mycket positivt på året som gått så finns det alltid saker att utveckla vidare, saker att förändra och saker att testa igen på andra sätt! Det ser vi fram emot att göra när läsåret 2015-2016 startar den 18 augusti.

Fram till sommaravslutningen har eleverna och pedagogerna massor av arbeten att avsluta. Pedagogerna jobbar nu också för fullt med att sammanställa elevernas skriftliga omdömen som finns i Infomentor. En gång per läsår, i maj månad så publicerar pedagogerna nuläget för eleverna i alla ämnen. Dessa omdömen och utvecklingsmöjligheter finns med som ett viktigt avtramp på elevernas elevledda utvecklingssamtal i september.
När pedagogerna markerar i Infomentor så sker det genom att markera med: rött=att eleven riskerar att inte uppnå kunskapskravet, med gult= att eleven ligger i fas och når målen i nuläget, eller med grönt= när eleven har nått kunskapskravet för ämnet.
Kunskapskraven ligger i slutet av årskurs 3 eller i slutet av årskurs 6.
Pedagogerna kommer att meddela på bloggarna när alla omdömen är publicerade och ni kan gå in i Infomentor.

Under maj månad har vi genomfört en enkät med eleverna kring ”trygghet och trivsel” på Höjden. Det är en mycket viktig enkät som vi arbetar med att sammanställa just nu. Jag kommer att redovisa resultat längre fram och när vi jobbar vidare med vår värdegrund så utgår vi från vad enkäten visar. Att arbeta förebyggande kring trivsel, trygghet och värdegrund är ett av våra viktigaste uppdrag!

tisdag den 9 juni hoppas jag att vi alla ses på Höjdens första skolavslutning! Detta sker utomhus och vi hoppas så klart att vi ska få bättre väder denna kväll än på Öppet Hus. Varje klass träffas först i sitt eget klassrum med respektive mentorer kl.18:00. Därefter så samlas vi ute vid vår lilla scen för en gemensam avslutning. Vi räknar med att vi är klara ca kl.19:00. VÄLKOMNA!

Under sommarlovet växer Höjden med en våning till för att rymma även alla våra nya elever. Under vecka 28-31 har vi stängt på Höjden och de som har fritidsomsorg dessa veckor kommer att vara på Sätunaskolan.

Organisationen för nästa läsår är i princip klar och jag är mycket nöjd med att presentera detta kompetenta och härliga team för Er:
Huvudansvariga i de olika grupperna är:
Förskoleklass: Mia Haglund, Monica Jacobsson Steen
Klass 1: Linda Gustavsson, Veronica Nyqvist
Klass 2: Ida Rudin, Åsa Jansson
Klass 3: Noopur Parekh Nordberg, Kristoffer Dahlbäck Reid
Klass 4: Anna Wassdahl, Robert Isberg
Klass 5-6: Maria Kvickström Enquist, Robert Isberg
Idrott: Åsa Rindstål

Pedagogerna kommer att arbeta på olika sätt i teman, utifrån kompetens och behörighet osv. Allt i organisationen handlar om att fördela resurserna så att det blir det allra bästa för alla våra elever. Det innebär också att förändringar kan ske om behov av det skulle uppstå i organisationen.

Vi önskar ER en riktigt TREVLIG HELG!untitledsol

Cecilia

Detta inlägg publicerades i Månadens Höjdeninfo. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Höjdens månadsinfo maj/juni

 1. Pingback: Veckobrev v. 22 | 2-3:orna på Steningehöjden bloggar

 2. Pingback: veckobrev v.22 | Förskoleklassen på Steningehöjden bloggar

 3. Pingback: Veckoinformation | Välkommen till 4-5:an på höjden

 4. Pingback: Veckobrev v.22 | Välkommen in till ettorna på höjden

 5. familjenolovsson skriver:

  Oj vad skolan har vuxit! Kul att det kommer fler kompisar som fyller på klasserna!
  /Karin

  Gilla

 6. Pingback: Veckobrev v.22 | Tvåorna på Höjden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s