Månadsinfo från Höjden

Hej!

Skolveckorna börjar rulla och hösten ankom hastigt! Vi går in i september månad och ser fram emot alla  projekt och arbeten som är på gång!

Läs gärna tidigare inlägg där vi informerat om höstkläder (regnställ, stövlar, ombyteskläder) och nya medarbetare just nu på Höjden!

Vecka 38 kommer att vara en ”Hälsa & Känsla” vecka på hela skolan. Vi har då fullt fokus på dessa två fyrklöverblad. Eleverna kommer att arbeta med mål och kunskapskrav inom olika ämnen som är kopplade till bland annat välmående, god hälsa och värdegrund.

Någon gång under tisdagen eller onsdagen har eleverna fullt fokus på sig själv under sitt Elevledda utvecklingssamtal. Nya mål, IUP ska upprättas och förberedelser i form av självskattningar och reflektioner pågår för fullt. För våra elever i förskoleklassen blir det ett startsamtal som denna termin handlar mycket om att lära känna varandra.

Här på Höjden har vi utvecklingssamtalen på dagtid när våra elever är pigga och förberedda. De äger mötet och ser fram emot att få dela detta med er föräldrar under denna stund. Vi har lagt ner mycket tid på att lägga ut tiderna utifrån syskon i olika klasser. Vi hoppas därför på er närvaro samt att ni kommer på utsatt tid. Med detta goda samarbete så blir elevernas samtal de allra bästa!

På torsdagen genomför vi Skoljoggen! Eleverna kommer att dokumentera veckan digitalt och ni får snart veta mer om hur!

Vi hoppas att allt strul med bloggarna hos Webbstjärnan är klart inom kort så att vi kommer i gång. Vi har dessa veckor verkligen märkt hur beroende vi är av våra information/kommunikationsskanaler! Vi upplever att det är svårt att klara sig utan bloggen…

Under september kommer även nya iPads att levereras. Vi har blivit fler elever och just nu är år 4-6 i gång och arbetar, men… snart kommer de till alla våra väntande hungriga elever!!

Vi påminner om att det är Studiedag måndag 21/9. Fritids är öppet för de elever som har anmält omsorg. Lärarpersonalen kommer att bland annat lyssna till en föreläsning om språkutvecklare arbetssätt-SUA denna dag. Tisdag 22/9 är vanlig skoldag för oss!

Kom också i håg att lämna era omsorgstider, lämning och tid för hämtning till fritids. Det är viktigt för både oss och ert barn att veta om vilka tider som gäller. Om någon elev ska gå hem på egen hand, om någon annan ska hämta ditt barn eller om eleven ska gå hem med en kompis ska detta fyllas i på särskild blankett. Fritids kommer ut med blanketten under denna vecka!

Under verksamhetstiden har alla pedagoger fullt upp tillsammans med era barn så meddela gärna ändringar på fritids morgontid eller via mail, sms.

Vi hoppas på en härlig höstmånad med mycket utevistelse i friska luften! 

Hälsningar Cecilia och pedagogerna på Höjden 

Detta inlägg publicerades i Månadens Höjdeninfo. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s