Föräldraforum & info inför flytten!

Hej!

I kväll har vi haft Föräldraforum här på Höjden! Vi inledde mötet med att prata om flytten till vår nya skola, vi pratade om viktiga datum och tittade på ritningar och möbler. Trevligt!! Jag har skrivit ut denna information om datum tidigare här på bloggen men nu kommer den igen och viktigast är informationen till er som har barn på fritidshemmet. Läs den längre ner i inlägget!

Huvudpunkten på Föräldraforum var sedan att lyssna till Marie Unander-Scharin som pratade om det förebyggande arbetet med alkohol, narkotika, droger och tobak i vår kommun. Hur ser det ut och vad gör vi, vad kan vi göra tillsammans kring dessa frågor? Kvällens innehåll var mycket intressant och givande, rätt oroande också faktiskt hur det ser ut bland vår unga i kommunen. Vi som deltog fick ut mycket av kvällen. Tyvärr så var det endast 10 föräldrar av 135 elever på plats vilket så klart känns väldigt tråkigt. Vi tror på mycket förebyggande arbete i olika frågor som rör våra elever, vi tror på samarbete med både hemmet och övriga samhället, som även Marie berättade mycket om.

Vi testar så klart med Föräldraforum fler gånger och hoppas då få möta fler av Er! Vi tar gärna emot förslag på ämnen som kan locka många föräldrar till en kväll på skolan.

Datuminformation för flytten till ”Nya” Höjden:

Fredag 18/12: Vanlig skoldag, Julavslutning kl.18:00 på nuvarande skolgård. Vi önskar varandra God Jul, mer info om avslutningen kommer!

Måndag 21/12: Jullov- kompensation för eleverna för Öppet hus och kvällsavslutning.

Tisdag 22/12: Jullov- Studiedag (byte från 22/9).

Vårterminen börjar igen tisdag 12 januari 2016 enligt schema  i ”Nya” Steningehöjdens skola.

Fritids öppnar på ”Nya” skolan måndag 11 januari.

Planeringen för flytten upp till den nya skolan pågår för fullt. För att genomföra detta på bästa möjliga sätt för både elever och personal så har vi fått ett ok på att flytta en studiedag under hösten (22/9 till 22/12). Vi väljer också att bjuda in Er föräldrar till ett Öppet hus (datum kommer) under november och att ha julavslutningen som många andra skolor på kvällstid. Detta innebär att personalen kommer att jobba en del kvällstid för att packa och flytten av skolan sker 21-22-23 december när eleverna har gått på jullov.

Vi informerar redan nu om dessa datum och hoppas på Er hjälp med att se över vilket omsorgsbehov ni har under jullovet. Kan ni lösa er omsorg under just detta jullov på andra sätt så är det till stor hjälp för oss.

Vi har självklart ansvar för att ha verksamhet och kommer att vara med vår personal på Tingvallaskolans fritidshem under de vardagar som är i perioden 23/12-8/1.

Måndag 21/12 och tisdag 22/12 är fritids i sporthallen och har även mycket uteverksamhet.

Frågan om omsorgsbehov under jullovet kommer att komma ut till Er tidigt för att planering ska kunna ske i god tid!

Hälsningar Cecilia

Mail:cecilia.meijer@sigtuna.se

Telefon: 08-59126911

Detta inlägg publicerades i Föräldraforum. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Föräldraforum & info inför flytten!

  1. Areej adam skriver:

    Hej !
    Jag skulle vilja fråga ni om kommer det att finnas en förskola för barn i åldern år i nya steningehöjden skola??
    Mvh

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s