Höjdens månadsinfo!

Hej!

November månad är här och solen bjuder fortfarande på härligt höstväder. Vilken höst vi har haft, fantastiskt! Hoppas att alla har haft ett lugnt och mysigt höstlov, några har varit här på fritids och många har varit lediga hemma. Nu kör vi vidare med arbetet framåt och som ni vet så går veckorna snabbt!

Under november kommer klass 6 att genomföra ett antal muntliga Nationella delprov i svenska, matematik och engelska. Resterande prov kommer sedan under vårterminen för både klass 3 och klass 6.

Viktigt för alla elever på skolan att påminna sig om sina egna individuella mål (IUP). Hur gör jag för att nå mina mål? Gör jag mitt allra bästa här i skolan? Får jag det stöd jag behöver av pedagogerna och mina föräldrar för att lyckas? Kom i håg det vi brukar prata om, att det krävs hårt arbete och att du själv är ansvarig för jobbet mot målen men då är det också en fantastisk känsla att se hur man själv utvecklas! Vi som arbetar på skolan finns här för DIG och vårt uppdrag är att stötta och vägleda dig! Glöm inte bort de där viktiga framtidstankarna, vad har du för drömmar? Vad vill du bli i framtiden?

Allt är möjligt, för alla ”höjdare”!

Under tiden fram till jullovet arbetar både elever och personal med att förbereda, diskutera och föreslå rutiner, nyheter och så vidare för att flytta in i en ny skola. Vi tror att detta ”förarbete” tillsammans ska vara till hjälp för oss alla att få en riktigt bra start på vårterminen! Se och prata gärna hemma om våra diskussionspunkter som jag publicerade i ett tidigare inlägg:https://steningehojden.wordpress.com/2015/10/15/elevrad-klassrad-just-nu/

I dag har jag och personalen på fritids besökt bygget, här kommer några bilder:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Torsdag den 19 november bjuder vi in alla föräldrar här på Höjden till en ”KULTUREFTERMIDDAG KL:15-17”. Den dagen har alla elever obligatorisk undervisning mellan 15-17, alla får också stanna på skolan och äta mellanmål när den ordinarie undervisningen är slut. Eleverna får igen denna tid den 22/12.

Eleverna kommer att guida er föräldrar runt på skolan och ni får ta del av det arbete som alla elever har gjort hittills i TEMAT ”Jag i världen”. Boka in detta i kalendern direkt:-) Vi hoppas att alla ni föräldrar har möjlighet att komma, eleverna ser fram emot att få berätta om arbetet! Håll utkik efter mer information på bloggarna!

Alla elever har fått hem ett papper med adresser till alla våra bloggar. Meddelandet innehöll också en talong med frågan kring om ni vårdnadshavare tar del av informationen via bloggarna. Vi lämnar ju i princip all vår info digitalt och det är av största vikt för oss att veta att ni tar del av informationen.
Om ni inte har möjlighet att läsa digitalt så har ni även markerat det på talongen och då hittar vi en individuell lösning för den familjen, i övrigt räknar vi med god kommunikation med er alla via våra bloggar!

Här kommer redan länken för jullovet. Vi är tidiga med den för alla fritidsbarn på grund av att vi står inför en stor flytt till vår nya skola.

Länken: https://sigtunaedu-my.sharepoint.com/personal/kristoffer_dahlback_edu_sigtuna_se/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=HjW9V7UgtDLpUAjmRcKtHjlUsYz9V%2fgVkyNXLfBGiog%3d&docid=1_12007ac3409684f0c8504b73e8648594a&wdFormId=%7B2C9E653B%2D92B7%2D4903%2D81CC%2DB495104EDFD5%7D

Det är till stor hjälp för vår planering med flytten om ni har möjlighet att svara på hur jullovet ser ut för ditt barn redan nu! TACK för er hjälp med detta!

Vi har vår fritidsverksamhet på Tingvallaskolan från den 23/12 och fram till fredag 8/1. måndag 11/1 är hela verksamheten stängd och  vårterminen startar för alla elever tisdag 12/1 kl.8:10.

Nu på torsdag 5/11 har vi i personalen utvecklingskväll och mötet startar 16:30. Har ni möjlighet att hämta till den tiden eller lite tidigare så uppskattar vi det, då kan all personal komma med i mötet så snabbt som det är möjligt!

Vi önskar ER alla en riktigt fin november, kom i håg att DU alltid är välkommen hit till skolan på besök. Du är också alltid välkommen att kommentera våra bloggar och delta i veckans kluring:-)

Hälsningar

Cecilia & Pedagogerna på Höjden

Detta inlägg publicerades i Månadens Höjdeninfo. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Höjdens månadsinfo!

 1. familjenolovsson skriver:

  Bra med påminnelse att titta på IUP då och då. Lätt att tiden går. Vi tänkte skriva ut dom och sätta på kylskåpet som en påminnelse.

  Gilla

 2. familjenolovsson skriver:

  Såg bilderna från nya skolan nu med! Vad fint det blir!!!

  Gilla

 3. camilla skriver:

  Godmorgon
  Jag kommer inte in på länken och anmäla jul ledighet.
  Hälsningar
  Camilla

  Gilla

 4. Skolan blir verkligen jättefin, det var nästan svårt för oss att förstå att det snart är allas vår arbetsplats i går vid besöket! Det är nära nu!

  Gilla

 5. Pingback: Månadsinfo | höjdarna0506

 6. Pingback: Vecka 46 | Höjdarna09

 7. Pingback: Veckobrev v. 45 | Steningehöjdens ettor bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s