Månadsinfo februari

Hej!
Veckorna går som vanligt snabbt och vi börjar hitta rätt i våra nya lokaler. Vi utvecklar olika rum och miljöer vidare i lugn och ro, bra att ”boa” in sig lite först för att se vilka behov vi har. Vi har hunnit med både invigning och informationsmöte för blivande förskoleklassare.

Jag har läst många positiva blogginlägg från pedagogerna här på skolan efter de elevledda utvecklingssamtalen! Vi tackar Er alla föräldrar för att ni kunde närvara vid denna viktiga stund för eleverna. Det betyder mycket för dem att få berätta om sitt lärande och processen fram till samtalet har pågått intensivt och har stor betydelse också! Vi tror på delaktighet och samarbete med er i hemmet, att det är gynnsamt för varje elevs utveckling. Nu efter samtalen så fortsätter viktiga veckor av arbetstid. Eleverna dokumenterar sina nya mål som ”startsida” på sina ipads, de är synliga varje gång paddan startar.
Vårt uppdrag tillsammans med er i hemmet är nu att stötta, vägleda, peppa och hjälpa eleverna framåt mot målen. Den individuella utvecklingsplanen visar också tydligt att alla elever har olika mål och behov. Vi pratar ständigt om att alla behöver träna på olika saker, vi har olika styrkor och svagheter. Det är viktigt att föra resonemang kring detta eftersom det hör mycket i hop med att respektera och acceptera att alla får vara sig själv, en unik kamrat! Vi vuxna behöver också heja på utifrån budskapet att det krävs hårt arbete för att lyckas med sina mål, oavsett om det handlar om engelska, matematik, idrott eller musik.

Läsning är ett mål för alla våra elever! Läsningen ligger till grund för att klara alla ämnen och läsning är en färskvara. Det går inte att bara träna i bland, det måste ske hela tiden varje dag. Korta stunder är ok men att skapa rutiner för trevliga lässtunder individuellt och eller tillsammans är vuxenvärldens ansvar. Barn behöver stöd med sin läsning även när de börjar bli goda läsare. Prata om det lästa, berätta vad du själv läser, ställ frågor, besök biblioteket, spana i bra sidor som ger boktips och uppmana till att testa att läsa olika typer av böcker och texter!

Vi jobbar på under vecka 6-7-8 och därefter är det dags för sportlov.

Denna gång testar vi att hänga upp fritidslistorna för sportlovet och påsklovet i hallen vid F-1:s ingång. Kom i håg att skriva upp där ditt barns vistelsetid på Höjden under loven. Vi behöver veta ”på riktigt” om barnens närvaro. Varje lov så upptäcker vi att anmälningarna inte stämmer särskilt väl, det kostar massor av pengar både när det gäller personal och mathantering. Det är också svårt för oss att planera för roliga aktiviteter för de barn som är på fritidshemmet om vi inte vet hur stor gruppen blir.

Så snälla, hjälp oss att se till att siffrorna stämmer bättre denna vår. Tack!

Vi önskar en fin februari, helgen har bjudit på fågelkvitter och sol! Underbart!

Cecilia & Pedagogerna på Höjden

Foto Cecilias mobil aug14 501

Detta inlägg publicerades i Information, Månadens Höjdeninfo. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s