Månadsinfo från Höjden

Hej på Er!

Månadsskiftet har bjudit på höstlov och skolan har varit stängd. Fritidshemmet hade planeringsdag under måndagen och har sedan varit öppet resten av veckan. Under fritids planeringsdag jobbade vi med uppdateringar av våra mål för läsåret, strukturen på fritids och planeringar framåt. Det blev en givande dag och bland annat vill jag informera er föräldrar om följande uppdateringar vid rutiner:

Rutin vid hämtning:

Vi på Höjdens fritids har styrda aktiviteter varje eftermiddag fram till ca 16:00. Därefter är det många elever som blir hämtade av sina föräldrar. Vi önskar att ni alltid kommer in och hämtar era barn på fritidshemmet. Vi har inte möjlighet att svara i telefonen under eftermiddagstid då vi fokuserar på verksamheten och aktiviteterna med era barn.

Om ni behöver nå oss under eftermiddagen så finns det två alternativ:

Sms 073-6665228

Mail: hojdenfritids@edu.sigtuna.se

Via sms eller mail så meddelas t ex tillfälliga avvikelser från barnens standardtider, information eller frågor till pedagoger på fritidshemmet. Vi önskar vidare att ni har planerat i förväg om ert barn ska gå hem själv, gå hem med någon kompis eller gå vidare till en annan aktivitet efter fritids. Om det inte är standard så meddela oss då detta på morgonen eller senast kl.13 samma dag via mail eller sms.

Tack för ert samarbete!

Under november jobbar vi vidare med arbetsområden och egna IUP-mål. Eleverna i klass 6 kommer att genomföra de muntliga delarna i Nationella proven svenska, matematik och engelska under veckorna 46-47-48. Viktigt att alla är närvarande, heja er!

Följ oss alltid via bloggarna där ni hittar all information! Vi vill också presentera vår senaste blogg som är vår speciallärare Lisas blogg: http://www.specialpedagogikpahojden.se

Specialpedagogik på Höjden är en blogg för alla att ta del av. Lisa skriver bland annat om specialpedagogik, vår screeningplan i Sigtuna kommun, läsning och matematik.

Nu är det dags att besvara Skolinspektionens enkät för alla föräldrar i förskoleklass. Det går till på samma sätt som den tidigare enkäten, alla elever får med sig hem ett papper med information om enkäten. Högst upp till höger finns vår skolas kod för inloggning. Ni kan svara en gång per barn. Vi tackar er redan i förväg för att ni tar en stund och bidrar till verksamhetens fortsatta utveckling!

Veckorna går alltid fort efter höstlovet. Här kommer några viktiga datum framåt redan nu:

18/11 Senaste dag att anmäla omsorg på fritidshemmet för jullovet!

1-31/12 ”Decemberutmaning” på Höjden, mer info kommer!

9/12 Nobeldagen firas på skolan

13/12 Luciamorgon på skolan för eleverna

21/12 Julavslutning för alla elever 8:10-10:30 samling i respektive klassrum som vanligt.(skoldagen slutar 10:30, ingen skollunch denna dag. Endast lunch till föranmälda på fritids)

22/12- Jullov, vårterminen börjar igen tisdag den 10 januari 2017 enligt ordinarie schema.

 

Vi påminner om att vintern är på ingång!

Alla elever behöver ha varm jacka, mössa, vantar, överdragsbyxor och bra skor! Då blir det roligt att vara utomhus och leka.

Allt gott! images

Hälsningar
Cecilia & pedagogerna på Höjden!

 

 

Detta inlägg publicerades i Information, Månadens Höjdeninfo. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s