Januari/februari info på Höjden

Hej!

Här kommer månadsinfo för januari som redan passerat halvvägs och februari som kommer näst!

Vi är i gång med vårterminen och eleverna har börjat sina förberedelser inför de elevledda utvecklingssamtalen. För eleverna innebär det att jobba med sin presentation genom att reflektera, göra självskattningar, titta tillbaka på höstterminens jobb… Fundera över vad som är viktigt denna termin, vilka nya IUP-mål som ska sättas upp, vilka är uppnådda och vilka behöver finnas kvar denna termin också. Pedagogerna hjälper eleverna i processen och när ni föräldrar kommer till samtalet har eleverna gjort ett gediget förarbete! Fundera vilka frågor du vill ställa till ditt barn! Vi uppskattar att ni kommer på våra utsatta tider som är på elevernas arbetstid, vi har flera elever i gång samtidigt därav viktigt att ni passar tiderna och vet till vilken lokal ni ska gå.

Läs mer om våra Elevledda utvecklingssamtal här: https://steningehojden.wordpress.com/elevledda-utvecklingssamtal/

image

När denna termin startar vill vi också be er föräldrar om hjälp! Vi upplever att många elever kommer för sent till skolan på morgonen. Detta i flera olika klasser och åldrar vilket inte känns ok. Skolan börjar kl.8:10 varje morgon, 8:30 på måndagar. I alla klasser börjar dagen med genomgång av schema och aktiviteter för dagen, detta är en viktig stund för alla elever. Om någon alltid kommer in i klassrummet för sent så blir det ett mycket störande moment och pedagogerna får börja om med samlingarna. Än viktigare att poängtera att vi har skolplikt och en timplan att följa och behöver all skoltid för att uppnå våra mål. Tack för att ni pratar om detta hemma och stöttar för att vi ska se en förändring och ha alla på plats när skolan börjar.

Jag vill också uppmärksamma er och meddela att bussen numera trafikerar utanför skolan och att busshållsplatsen är precis utanför vår huvudentré. Det gör vägen än mer trafikerad utanför skolan. Detta har tyvärr gjort att vi upplever att många av de äldre eleverna dröjer sig kvar utanför skolgårdens gräns (vid busshållsplatsen) på morgonen. Detta också för att få använda sina telefoner. Om ni tycker att era barn ska gå in på skolgården direkt de kommer till skolan behöver ni prata om detta hemma. Vi tar över ansvaret för eleverna när de kommer in på gården innanför grinden.

Inne på skolgården försöker vi att göra det allra bästa för eleverna. Tyvärr har vi haft besökare på helgerna som förstör och tar sönder våra saker. Det är så ledsamt och i helgen var det vår fyrklöver som blev utsatt för smällare. Ni som bor nära skolan får gärna hjälpa till att vara extra ögon om ni ser okända på skolgården under kvällar/helger!

I februari så drar de Nationella proven i gång för årskurs 6. De börjar med prov i svenska, sedan matematik och sist engelska. Årskurs 3 börjar vecka 11. Här kan ni klicka på länkar till föräldrainformation för årskurs 3 och 6:

http://www.skolverket.se/bedomning/nationella-prov/bestallning-och-hantering/grundskola/information-till-foraldrar-om-amnesprovet-i-arskurs-6-1.193076

http://www.skolverket.se/bedomning/nationella-prov/bestallning-och-hantering/grundskola/information-till-foraldrar-om-amnesprovet-i-arskurs-3-1.105301

Sedan vi flyttade upp på Höjden har vi jobbat för att skapa ett litet skolbibliotek på skolan. Det är inte så litet arbete och böcker är dyra att köpa in. Vi har även satsat långsiktigt och på ett digitalt utlåningssystem och inköp av många nya böcker. Vi tycker att det är av stor vikt att motivera eleverna till goda lässtunder och ett urval av olika böcker/genrer. Nu är vi snart redo att öppna upp skolbiblioteket! Det känns roligt!

31/1 har vi ett informationsmöte för blivande Höjdare som söker till vår skola och förskoleklass nästa läsår i det kommande skolvalet. I dagsläget är det inte helt klart hur många elever vi kommer att kunna ta emot till hösten. Vi väntar på klartecken kring när utbyggnaden av skolan ska starta samt vara färdigställd. Vi återkommer så klart när vi vet mer om detta!

Se gärna över hyllan i hallen så att ditt barn har varma kläder för utelek! Härligt med vinterväder!

Hälsningar från oss alla på Höjden!

//Cecilia

 

IMG_1323

 

 

Detta inlägg publicerades i Månadens Höjdeninfo. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Januari/februari info på Höjden

  1. Evlin skriver:

    Tack för att ni bryr er om stora barnen som inte går på fritids. Önskar bara att ni tar det med barnen så att alla hör det, så att alla vet och går in tillsammans annars kommer dem att följa sina kompisar om dem inte går in.
    Tack

    Gilla

  2. Pingback: Cecilia informerar | Höjdarna09

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s