Månadsinfo på Höjden

Hej!

Sportlovet har passerat och de senaste dagarna är våren sakta men säkert på gång! Vi går mot ljusare tider och sista delen av detta läsår pågår för fullt.

På måndagar startar veckan med ”veckans lek” på 10-rasten. Veronica är ansvarig pedagog som tillsammans med två elever från mellanstadiet leder en lek för de som vill vara med. De som hjälper Veronica har varit representanter från Elevrådet nu i början men längre fram kommer även andra elever från 4-6 att få anmäla sitt intresse att leda. Tanken är sedan att eleverna kan fortsätta att leka leken under fortsatta veckan. Det har startat positivt och många vill vara med!

I December gjorde hela skolan (alla kommunens skolor) en enkät om Trygghet och Trivsel. Resultatet på Höjden har sedan skolans trygghetsteam tittat på och Cecilia har tillsammans jobbat med Elevrådet om enkätsvaren. Elevrådsrepresentanterna fick sedan ta med sig några valda frågeställningar ut till klassråden och diskutera förbättringar/utvecklingsområden. Elevrådet träffades därefter igen och sammanställde elevernas förslag till hur vi kan arbeta främjande och förebyggande med våra viktiga utvecklingsområden. Elevernas delaktighet och medverkan i denna process är av största vikt och jag vill verkligen berömma alla elevrådsrepresentanter för arbetsinsatsen. Det är lätt att identifiera förbättringsområden och tala om vad som behöver göras men HUR vi ska göra det kräver mer eftertanke. Vi har försökt att sammanställa elevernas tankar så konkret som möjligt med elevernas egna ord. Tillsammans jobbar vi nu vidare med dessa punkter både skola/fritids. Alla punkter sitter uppe i alla klassrum/fritidsrum så att vi ser dem och kan resonera om dem tillsammans med vår värdegrund!

Vill du läsa sammanställningen så finns den här: https://steningehojden.wordpress.com/utvecklingsomraden-trygghet-trivsel/

Det pågår en förändring av skolstrukturen i Sigtuna kommun, det betyder att fler elever kommer att börja hos oss på Höjden under vårterminen och även till nästa läsår. Jag kommer ut med mer information när det är klart hur det kommer att bli hos oss.

tisdag den 21/3 är det studiedag och skolan är stängd, fritidshemmet är öppet som vanligt. Lärarna kommer denna dag att arbeta med bedömning för lärande och återkoppling på olika sätt. Vi kommer att berätta mer om det arbetet efter studiedagen.

Påsklov vecka 15.

Allt gott från Höjden!

/Cecilia och Pedagogerna

 

Detta inlägg publicerades i Månadens Höjdeninfo. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s