Månadsinfo på Höjden

Hej!

Ny månad, nya möjligheter! Våren är här och vi närmar oss påsklov. Sista arbetsveckan nu och sedan är skolan ledig under vecka 15 + måndag vecka 16. Skolan börjar åter på tisdag 18 april. Fritidshemmet är öppet under lovet för de som har anmält omsorg i vanlig ordning.

Vi vill flagga för att vi har APT möte torsdag den 20 april och kommer då att få en utbildning i hjärt och lungräddning. Har ni möjlighet att hämta tidigare från fritidshemmet denna eftermiddag så är vi otroligt tacksamma! Kom i håg att fritids självklart är öppet som vanligt och att vi meddelar i förväg för de som ev. har möjlighet att hjälpa oss denna eftermiddag.

Denna vecka genomför våra årskurs 6 Nationella prov i matematik och våra årskurs 3 är också i gång med sina matematikprov. Bra jobbat allihopa!

Vi har välkomnat våra nya klasskompisar under torsdagen och det har varit en toppenbra start för alla! Vi välkomnar också Hanna Ganmark Jansson som börjar arbeta här på Höjden som lärare från och med i dag. Hanna kommer resten av denna termin att jobba i klass 5 och 6.

Det är åter dags för elever och föräldrar i årskurs 3 och 5 att besvara årets enkät. Ni föräldrar till år 3 och 5 får en pappersenkät skickad direkt hem till elevens folkbokföringsadress. Vi på Höjden vill verkligen ha er hjälp att besvara enkäten! Vad gör vi bra och vad kan vi utveckla vidare, med er föräldrars enkätsvar så får vi en bättre bild av det, TACK för att ni deltar! En perfekt aktivitet att göra under påsken:-)

Enkätundersökningen kommer att pågå från och med nu och fram till och med 28 april. Eleverna svarar på enkäten i skolan.

Påminner och uppdaterar viktiga datum för resten av terminen:

Vecka 15: Påsklov (+17/4)

Vecka 18: 1/5 LOV, Nationella prov Engelska årskurs 6

Vecka 19: 9/5 Fritidshemmets dag

Vecka 20: 17/5 ”Höjdareftermiddag” för elever och föräldrar 15-17 boka in i kalendern!

Vecka 21: 25-26/5 LOV

Vecka 23: 5-6/6 LOV

Vecka 24: Måndag 12/6 kl.18 Skolavslutning!

Jag vill avsluta månadsinfon med ett litet filmklipp som handlar om vikten av acceptans och förståelse kring olikheter. Vår vision handlar om hur viktigt vi anser att det är att vi alla, barn och vuxna visar förståelse för varandra och att vi är olika och behöver träna på olika saker. Detta gäller ju i skolan och för lärare men även hemma eller på fritiden och i andra aktiviteter…Ja, hela livet och överallt i vårt samhälle! Om vi alla tillsammans verkligen funderar kring detta och som vuxna och föräldrar samtalar med våra barn på ett bra sätt kring dessa frågor så får vi en bättre värld (och skola)!

 

 

Vi önskar Er alla en riktigt fin påsk! Ta hand om varandra!
Cecilia & personalen på Höjden

Detta bildspel kräver JavaScript.

Detta inlägg publicerades i Månadens Höjdeninfo. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s