Månadsinfo på Höjden

Hej!

Börjar med en påminnelse, sista dagen för att svara på enkäten för föräldrar i årskurs 3 och 5, hoppas ni alla hinner svara! Tack!
Denna vecka genomför vi de sista Nationella proven för denna termin, nu engelska för årskurs 6. Årskurs 3 är klara med alla sina prov och alla elever har gjort sitt allra bästa! I alla klasser pågår nu många arbeten som ska slutföras och det är viktiga veckor att hålla i och fortsätta med rutiner både i skolan och hemma. I bland kan maj månad locka till att det känns som att sommarlovet är väldigt nära men vi har mycket kvar innan vi står där den 12 juni på skolavslutningen.
Vår tradition fortsätter så alla är välkomna till skolgården för gemensam avslutning utanför matsalen, förhoppningsvis en fin försommarkväll! Tid:18-ca 19. Därefter startar sommarlovet och eleverna får kompensation den 13/6 för sitt arbete på Höjdareftermiddagen (skoltid 15-17). Ett annat viktigt datum som vi hoppas att ni har antecknat: Höjdeneftermiddag onsdag 17 maj kl.15-17 på skolgården och runt om i huset, guidning av era barn, tipsrunda, utställningar och fikaförsäljning.

På tisdag firar alla elever på fritidshemmet ”Fritidshemmens dag” med massor av roliga aktiviteter tillsammans! Du som förälder märker nog festligheterna när du hämtar:-)

Inom kort kommer en presentation av hur vår organisation kommer att se ut nästa läsår. Nästan alla tjänster är tillsatta och klart är att vi kommer att ha två stycken rena förskoleklasser, en åk 1, en åk 2, en åk 3, en åk 4, en åk 5 och en stor årskurs 6 som blir uppdelad i två grupper-röd och blå. Vem som jobbar vart får ni information om innan vi tar sommarlov. I slutet av maj kommer också våra blivande sexåringar på besök till skolan, vi ser fram emot att välkomna nya Höjdare!

Lov från skolan torsdag 25/5-fredag 26/5

Lov från skolan måndag 5/6-tisdag 6/6

Projekteringen för utbyggnaden av skolan kommer att starta inom kort och jag återkommer med mer information när jag vet mer om hur delar av skolgården ska stängas av och vi får göra om lite utomhus under byggperioden. Det nya huset ska stå längs med bilvägen och kommer att sitta i hop med nuvarande hus. Det kommer bli fint när allt är klart och det är beräknat till årsskiftet 2018/2019.

I förra månadsinfon skrev jag om budskap i samband med månadsinfon som är kopplat till vår vision: ”Alla är olika, alla är unika-alla kan lyckas! Vi kan alla hjälpas åt med vår vision, att hela tiden sträva efter ännu mer acceptans och respekt för olikheter i samhället och i skolan, vår skola. Vi är olika och behöver olika, alla behöver få vara sig själva!

I dag bjuder vi på en fin sång av en fin människa:

Vi ses på skolgården!

Hälsningar Cecilia & personalen på Höjden

Detta inlägg publicerades i Månadens Höjdeninfo, Vår vardag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s