Skolstart 2017 Välkomna!

Hej alla Höjdare, elever och föräldrar!

I dag har vi startat upp läsåret med en härlig förmiddag på gården! Se gärna vårt bildspel på vår facebooksida: https://www.facebook.com/giraffensky/

Efter ”mingel” med alla olika yrken så samlades vi alla vid scenen utanför matsalen. Det känns viktigt att vi har en presentation och pratar om läsåret tillsammans. Nedan delar jag mina ord från skolstarten till er föräldrar som inte kunde vara med oss denna morgon:

Vi är så glada att ni elever är tillbaka här på skolan. Vi hoppas att ni har haft ett fint sommarlov. I dag välkomnar vi er gamla och många nya, på röda mattan med ballonger och festligheter. Extra välkommen till alla som i dag börjar i förskoleklassen.

Presentation av personalen: F-3 och 4-6 och fritids

Ni alla är medborgare i vårt samhälle och har den fantastiska möjligheten att få en god utbildning för er framtid. På skolgården har vi hälsat på många personer med olika yrken som finns ute i vårt samhälle. Spännande yrken att fundera kring och kanske sträva mot. Du som individ är en del i vårt samhälle. Klassen och din familj har sin plats och skolan är en viktig funktion i samhället. Vårt TEMA detta läsår heter ”Jag i samhället”. På olika sätt kommer ni att arbeta och lära er mer om hur vårt samhälle fungerar.

Vi lever i en demokrati, alla får vara med och bestämma och alla får föra fram sina åsikter. I vårt samhälle vill vi att alla ska få vara sig själva, och bli accepterade och bli bemötta med respekt. Alla vi barn och vuxna har ett stort ansvar att hela tiden bidra till det goda samhället. Du börjar alltid det arbetet hos dig själv! Så som du möter andra kommer de också att möta dig. Små små handlingar av godhet betyder så mycket. Tillsammans kan vi här på Höjden se till att vi lever vår vision; alla är olika, alla är unika och alla kan lyckas! Vi kan med små små handlingar se till att ALLA trivs på vår arbetsplats, vi kan vara hjälpsamma mot alla, vi kan vara omtänksamma mot alla, vi kan bestämma oss för att ta ansvar för oss själva och hur vi varje dag bemöter varandra. Fundera på hur du låter med din röst när du tilltalar kompisar eller pedagoger på skolan eller de hemma i din familj. Fundera vad du kan bidra extra med för det är en viktig del i att vi lyckas!

I ett samhälle händer många saker hela tiden, vi behöver ständigt uppdatera oss. Vi behöver lyssna på nyheter, läsa tidningar och följa med i medias rapporteringar från vårt närsamhälle men också händelser från hela världen. För att kunna ta del av allt detta behöver vi en särskild kunskap och förmåga. Vi behöver vara goda läsare. Vi behöver kunna avkoda text flytande och vi behöver öva på att förstå vad det är vi läser. Att läsa är en färskvara, man måste träna ofta för att utvecklas vidare, det gäller också både barn och vuxna.

Under sommarlovet blev alla ni utmanade att läsa och att registrera era böcker digitalt på sidan ”jag läser”. Vi vill hylla dem som har utvecklat och hållt i gång sin läsning under sommaren. Vi vet att det kommer att vara av godo för dig när terminen nu startar. Kanske har du utmanat dig extra, kämpat och inte gett upp! Det är en skön känsla att lyckas! Vi hoppas så klart också att ni har fått fina läsupplevelser och när man kommer så långt som till att bli en erfaren läsare, eller en bokslukare, eller en som självmant besöker bibioteket, då har vi, tillsammans med era föräldrar hemma lyckats med läsuppdraget.

Följande personer vill vi ska komma fram och ta emot en stor applåd av oss alla:

1.Abbe, Emma, 2.Malte, Thyra, 3.Cleo, Christelle, 4.Elisa, Liam, 5.Sofiya K, Inez, 6.Ludvig, Theo O , Leon

Nu vill vi starta i gång läsåret 2017/2018 tillsammans med er! Det är dags att bestämma sig för att själv skapa det bästa läsåret någonsin för dig själv och tillsammans med oss andra. Vi som jobbar här finns här för din skull. Vårt jobb handlar om att stötta dig på resa mot nya kunskaper, för några av er betyg för första gången. Vårt jobb handlar också om att motivera och variera undervisningen så att du hittar den väg som passar dig så att du når så långt som möjligt i dina drömmar! Ingen kommer hit och gör jobbet åt dig, utan med ansträning, kämparglöd och stöd av varandra klarar alla Höjdare av sitt arbete här på skolan.

Tillsammans ger vi OSS alla en stor applåd och jag önskar er en fortsatt strålande dag!

Cecilia Meijer Rektor

Detta inlägg publicerades i Information, Rektorsögat, Vår vardag. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skolstart 2017 Välkomna!

  1. Chatrine skriver:

    Vilka fina ambitioner Ludvigs skola visar upp! Jag gillar särskilt att man tar upp demokratin som något att värna om. Det har blivit allt tydligare att den inte är någon självklarhet. Och läsningen klarade han ju galant. Kan det vara ”våran” Ludvig som bland andra fick motta applåder? Allan har kommit in efter mkt jobbi skogen. Motorsågen fastnade i trädet och det blev till att lösa problem. Som tur var fick han igång en gammal såg. Så nu ligger två trän vid vedboden. Där getingarna iår byggt bo i barnens staplade ved mot vedboden. Vi avvaktar! Tur vi har el-värme 🤗

    Skickat från min iPad

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s