Månadsinfo på Höjden September

Hej alla Höjdare!
Nu är skolan i full gång igen och två hela arbetsveckor har gått. TACK alla föräldrar som kom till föräldramötet i tisdags! Föreläsningen har fått mycket positiv feedback och efter föreläsningen fick alla träffas i respektive klassrum för fortsatt information! Läs klassbloggarna för mer info från mötet om du inte kunde delta. Föreläsningen handlade om etik på nätet och det var mycket givande information och tankar som föreläsaren Niclas delade med oss! Vi pratade om vikten av att vi, skola-hem samarbetar för att hjälpa eleverna om problem skulle uppstå. Det gäller ju både på nätet och i verkligheten. Från skolan tar vi alltid kontakt med er om det har inträffat en händelse där vårdnadshavaren behöver information. Vi ringer eller mailar er alltid med utgångspunkten att vi vill alla elevers bästa och att genom information tillsammans hitta bästa lösningen! Tack för att ni uppskattar att vi tar kontakt, och för att vi alla vill ha nolltolerens mot ett icke ok beteende.

Vi har arbetat mycket under de två veckorna med vår värdegrund och repeterat regler och förhållningssätt på skolan. Alla klasser har gjort egna ”klassrumsknep” och alla har samtalat om hur vi gör för att leva vår vision:
Alla är olika, alla är unika och alla kan lyckas!

Det är en bra men också utmanande vision men vi vill kämpa för att alla ska känna sig trygga i sig själva och på det sättet behöver inte osäkerhet ta plats och skapa negativa uttryckssätt helt i onödan. En person med god självkänsla som är trygg vågar för det mesta göra rätt och sprida snällhet! Vi pratar dagligen med våra elever om att ”sprida snällhet”-både på nätet och i det verkliga livet!
Det behövs så lite för att göra gott! Vi vill uppmuntra alla att föra dessa resonemang hemma vid middagsbordet också. Att respektera allas olikheter skapar trygghet!
Vi kommer under höstterminen att vara med i ett projekt som heter ”Alla med”. Våra elevrådsrepresentanter kommer att vara vår första grupp i projektet under sex veckor. De kommer då att arbeta med värdegrundsfrågor i gruppen och sedan arbeta aktivt med att sprida det de får lära sig. Efter Elevrådet varit med så kommer en ny grupp att få jobba i projektet och slutligen kommer vi att genomföra utbildningen i alla klasser med alla elever och personal. Vi återkommer med mer info när projektet är startat! Detta sker i samarbete med den Centrala Elevhälsan.

Under denna vecka har vi utsett årets Elevråd på skolan. Här har ni dem på bild! De träffar rektor för ett möte varje månad och arbetar med olika frågor som rör hela skolan!

Hösten är på gång och under vecka 37 och 38 genomför vi de Elevledda utvecklingssamtalen under elevernas arbetstid.Vecka 37 är det alla Höjdare i F-3 som leder sina samtal och under vecka 38 är det våra äldsta elever i 4-6. Ni föräldrar är en väldigt viktig del av samtalet så vi hoppas att ni har bokat in tiden i kalendern. Läs mer här på bloggen om Elevledda utvecklingssamtal samt den info som kommer på klassbloggarna!
https://steningehojden.wordpress.com/elevledda-utvecklingssamtal/

September månad avslutas med två studiedagar torsdag 28/9 och fredag 29/9 då det är lov från skolan. Fritids öppet som vanligt för de som anmäler omsorg.

Vi önskar alla en fin september!

Cecilia & Personalen på Höjden

Detta inlägg publicerades i Månadens Höjdeninfo. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s