Månadsinfo oktober på Höjden

Hej!

Alla elevledda utvecklingssamtal är klara och vi tackar er föräldrar som kom till samtalen på dagtid. I de elevledda samtalen har eleverna processat och utvärderat sitt arbete och sina tidigare individuella mål och nu i detta samtal har alla satt nya mål för denna termin. Oktober månad har börjat och vi har nu fyra goda arbetsveckor framför oss innan höstlovet! Heja alla höjdare, fullt fokus på kunskapsuppdraget och dina mål!

Förra veckan hade kommunen två studiedagar och lärargruppen arbetade då med det nya systemet som nu ersätter Infomentor. Det heter IST-lärande och inom kort så kommer även eleverna och ni föräldrar att få information om hur ni loggar in i systemet och kan se bland annat IUP-individuella utvecklingsplaner, pedagogiska planeringar och senare skriftliga omdömen. Vi är positiva och ser många möjligheter med det nya verktyget!

Angående skolgården och utbyggnaden av skolan så kommer sprängning av stenarna på kullen att ske inom kort och därefter kommer projekteringen av grunden för det nya huset att påbörjas. Det innebär att avstängningen kommer att finnas kvar. Vi arbetar nu intensivt för att få till en del förändringar på skolgården som gör att eleverna får fler val av aktiviteter när delar av skolgården är avstängd. När jag vet mer så kommer ett inlägg kring det direkt!

Vår kock Henrik har observerat att vi denna termin slänger mer mat än tidigare vid lunchen. Vi har pratat med eleverna om detta och både vår personal och kökets personal försöker hjälpa till så mycket som möjligt med att servera så att portionerna inte blir så stora. Vi försöker få eleverna att ta mindre portioner och att de vet att de får hämta mer i stället om de orkar. Nu kommer vi att börja med en utmaning till klasserna kring vilka som slänger minst mat, vi måste minska på svinnet!  Det är ofta när maten är som godast vi slänger mest… Prata gärna om detta hemma också, om varför det är så viktigt att bara ta för sig det man orkar äta upp!

Jag vill påminna alla om att ta del av den information som klassbloggar, ämnesbloggar, facebooksidor och fritidsbloggen ger varje vecka. För oss är det viktigt att ni föräldrar löpande får del av det lärande som sker på skolan, prata gärna vidare om det hemma vid middagsbordet. Vi ger inte ut några lösa papper utan all vår information är digital och värdefull!

Under oktober hälsar vi Åsa R tillbaka på deltid från sin föräldraledighet. Åsa kommer att undervisa i hemkunskap i årskurs 6 till att börja med.

Vi önskar er alla en fin höstmånad!

Hälsningar Cecilia & personalen på Höjden

 

Detta inlägg publicerades i Månadens Höjdeninfo. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Månadsinfo oktober på Höjden

 1. Sanja Ristic skriver:

  Tack för ett jättebra och informativt månadsbrev. Vi vill väldigt gärna ta del av bloggarna för våra två barn och självklart även deras fritidsbloggar – men jag måste säga att det fortfarande inte kommer några mail om nya inlägg på dessa. Det är svårt och tiden räcker inte riktigt till för att eftersöka informationen på fyra olika bloggar, så snälla kan ni se över vad problemet är med dessa och försöka få ordning på det så att vi föräldrar får utskick vid nya inlägg. Tusen tack på förhand! (Jag har gjort flera försök under de senaste veckorna från skolstart att registrera mig på nytt men det fungerar tyvärr inte)

  Mvh,
  Sanja (Livias och Isaks mamma)

  Gilla

  • Danielle Rizk skriver:

   Hej,
   Jag har samma problem när det gäller att få information från Fritidshöjdarna trots omregistrering av prenumeration.

   MVH
   Danielle Rizk (Maria Toutounjis mamma, åk 2)

   Gilla

   • Hej!
    Vi har tagit kontakt igen med Webbstjärnan där våra blogger ligger. Vi kan tyvärr inte lösa det själva och hoppas att de nu ska hitta en lösning så att det fungerar för alla.

    Mvh Cecilia

    Gilla

  • Hej!
   Vi har tagit kontakt med Webbstjärnan där våra blogger ligger igen och hoppas nu att det verkligen tar tag i problemet. Vi kan inte lösa det själva utan behöver deras hjälp.

   Mvh Cecilia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s