Månadsinfo på Höjden

Hej!

Vi hoppas att alla har haft ett riktigt bra höstlov! Välkomna till skolan igen! Nu är vi inne i november månad och andra halvan av terminen. Eleverna i klass 6 börjar arbetet med de muntliga Nationella proven i svenska, engelska och matematik under kommande veckor vilket kräver fokus och närvaro i skolan. Vi hoppas att alla är friska och krya! Alla klasser arbetar också vidare med sina arbetsområden, temat ”Jag i samhället”, vissa klasser ska arbeta med Kulturskolan vid några tillfällen, övning för lucia påbörjas för förskoleklassen, vi startar en ny omgång med ”Alla med” projektet och många fler aktiviteter pågår i skolan hela dagarna!

Heja alla Höjdare- på jakt efter ännu mer kunskap!

På gång på vår skolgård är också arbete med att bygga om fotbollsplanen till tre olika planer i stället. Vi behöver fler ytor och kommer att få basketplan, fotbollsplan med konstgräs och en plan för att spela bandy på. Det är vi jätteglada över, planerna blir inte jättestora men vi fler av ”stationer” där våra elever kan välja aktivitet. Längre fram kommer också en typ av rörelsebana/hinderbana att byggas vid sidan av sporthallen som även blir vår skolgårdsyta. Bygget av utbyggnaden av skolan kommer också att påbörjas efter årsskiftet. Mer info längre fram när vi också är uppdaterade med senaste nytt.

Vi hoppas att ni alla har tagit tillfälle under lovet att läsa-höstlovet kallas ju numra för läslovet! Läsningen är något av det viktigaste vi kan ge våra barn, både i skolan och hemma! Det krävs mycket träning för att bli en god läsare, för att läsa med flyt och få en god förståelse i sin läsning. Vi brukar påminna om att vi i skolan behöver hemmets hjälp i detta uppdrag för att eleverna ska nå så långt som möjligt i läsningens utmaningar.

Nu när läslovet närmar sig sitt slut, gå in och registrera det du har gjort på läsutmaningen ”Jag har läst”, klicka här:

https://www.jagharläst.se/

Vi önskar en fin november och förberedelse för vintertid!

Cecilia & Personalen på Höjden

 

 

Detta inlägg publicerades i Månadens Höjdeninfo. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s