Månadsinfo på Höjden

Hej!
Första december och första advent på söndag! Svårt att förstå att vi snart har gått halva läsåret och en hel termin. Vi har fortfarande några arbetsveckor kvar och det gäller att färdigställa pågående arbetsområden i alla klasser. Årskurs 6 är nu klara med de muntliga Nationella proven, bra kämpat allihopa! Sexorna behöver jobba hårt vidare inför att få sina första betyg. Det är svårt att nå de högsta betygen och det viktigaste är att alla har gjort sitt bästa. Att alla har använt sin ”grit”-sin kämparglöd för att nå så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar.
Det gäller ju inte bara sexorna utan alla elever på skolan!

När det gäller skolgården så har nu arbetet påbörjats med att spränga bort de stora stenarna, samt förbereda marken för när man ska gjuta grunden för den nya byggnaden. Samtidigt så pågår arbetet med att göra om vår fotbollsplan till tre olika planer, basket, fotboll med konstgräs och en bandyplan med sarg. Förutom det ska skolgården bli lite större upp mot sidan av sporthallen. Där kommer mer asfaltsyta samt en typ av rörelsebana på den gröna ytan. När detta har kommit en bit på vägen så flyttas basketkorgarna nere på gården till nya platser och arbete kommer att ske även på nuvarande basketplan och där cykelställen står. Under en tid då kommer ingången/grinden att bli avstängd och vi får gå in via grinden ovanför fotbollsplanen. Vi återkommer med info kring det när det blir aktuellt, vi hoppas också att mycket arbete kan ske under jullovet.

Vi i personalen har läst och pratat om barns sömn och matvanor. Vi har reflekterat över det här på skolan och upplever att många elever är trötta under skoldagarna. Vi ser också att vi har elever som inte äter så bra lunch, eller säger att de inte har ätit någon bra frukost.

Fundera gärna kring ditt barns sovvanor, sena kvällar påverkar skolarbetet och koncentrationen. Sena helger påverkar måndagar, det ser vi tydligt. Sömnen är otroligt viktig! Har ditt barn många aktiviteter under veckan så blir sömnen ännu viktigare för att orka.

Prata gärna också med ditt barn om mat och att det är ”bensin” för kroppen och hjärnan…att jobba, leka och vara glad. Om ditt barn behöver ta med sig en extra frukt, smörgås eller yoghurt på förmiddagen så fungerar det toppen tycker vi! Vi tycker också att vi har väldigt bra skollunch på Höjden!

December månad har flera viktiga datum:


fredag 8 december: Nobelfestligheter på Höjden.

onsdag 13 december: Förskoleklasserna bjuder övriga skolan på lucia, föräldrarna till förskoleklass är välkomna att delta!

tisdag 19 december: Julpysseldag och sällskapsspel i fadderpar hela skolan

torsdag 21 december: Julavslutning för alla elever 8:10-10:45. Därefter börjar jullovet! Ingen skollunch denna dag, förutom de elever som anmält omsorg på fritidshemmet och stannar kvar på skolan. Årskurs 6 får sina betyg hemskickade med posten till denna dag.

Vårterminen 2018 börjar tisdag 9 januari kl.8:10 enligt schema.

Hoppas det kommer snö snart!!

Vi önskar Er alla en riktigt fin första advent!

Cecilia & personalen på Höjden

 

Detta inlägg publicerades i Månadens Höjdeninfo. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s