Viktiga datum VT 18

Hej!

Här kommer viktiga datum för första halvan av vårterminen. Detta ligger sedan som en statisk sida också i övre fältet på bloggen.

V.3 Start för omgång 3 av ”Alla med” projektet!

Denna omgång leder de tidigare 4 st ambassadörerna som finns i varje klass tillsammans med sina pedagoger. Vi arbetar med beteendebaserad värdegrundsutveckling som är framarbetad av John Steinberg och Åsa Sourander. Varje måndag fram till sportlovet har varje klass en lektion där vi jobbar med ett uppdrag, uppdraget genomsyrar sedan hela veckan på hela skolan och utvärderas sedan på fredagar eller måndagen då ett nytt uppdrag presenteras. Det stora målet med arbetet är att få både elever och vuxna på skolan att förstå, att hur man själv agerar påverkar hur andra agerar. När man får insikt om vad jag själv gör har betydelse för relationer, stämning och till slut även arbetsro och resultat, är det ett stort steg i ens mognad och förståelse av hur ”världen” fungerar. Små saker kan ha väldigt stor effekt och uppdragen handlar om till exempel att säga TACK, att säga HEJ, att vara Hjälpsam osv.

Vi kommer även att ge eleverna samma uppdrag att utföra  i hemmet och hoppas att ni följer uppdragen noggrant och övar hemma. Då får vi ännu större effekt och ett förhållningssätt som håller i sig och målet är att alla ärligt ska äga det!

V.4 Elevledda utvecklingssamtal

tis 23/1-ons 24/1 Klass 1-2-3 tors 25/1-fre 26/1 Klass 4-5-6. Eleverna i klass 3-6 har PRAO en av dagarna. Se info på klassbloggarna samt det förra inlägger med info kring Elevledda samtal!

V.6 Nationella prov i svenska för klass 6 tisdag 6/2 och torsdag 8/2.

V.7 Daniel Mendoza besöker oss och föreläser! Daniel träffar eleverna under skoldagen i vårt värdegrundsarbete och vi bjuder in alla er föräldrar till en kvällsföreläsning tisdag 13/2 17:30-19:00 i matsalen. Under alla Daniels föreläsningar fokuserar han på vikten av tillit, godhet och att vara snäll. Han gör det genom att berätta anekdoter från sitt liv, från sin mycket mörka barndom och de val han gjorde för att bli fri från sitt arv och för att inte fastna i det negativa bruset och inte heller leva i hat och vrede. Genom sina föreläsningar vill Daniel INSPIRERA och ge insikter man kan ta med sig, som förhoppningsvis räcker länge, kanske hela livet. Föreläsningarnas uppgift är att skapa INSIKTER som ger medvetenhet. Medvetenhet om att VI som individer kan påverka. Det ger optimism. Medveten optimism. Att medvetet påverka genom sitt sätt att TÄNKA och AGERA, är första steget mot engagemang.

http://www.danielmendoza.se/

Missa inte detta, en fantastiskt föreläsning samt att du kan fortsätta föra samtal med ditt barn sedan eftersom de också har träffat Daniel!

V.9 Sportlov, fritidshemmet öppet

V.11 Start Nationella prov klass 3 svenska och matematik

Observera att ingen ledighet beviljas under de perioder som vi utför Nationella prov i årskurs 3 och årskurs 6. Det är av största vikt att vi har alla elever närvarande alla dagar.

V.13 Tisdag 27/3 Föreläsning för föräldrar kring ANDT, alkohol, droger och tobak. Marie Unander Scharin besöker eleverna i klass 6 under dagen. På kvällen är hela skolans föräldrar välkomna till en viktig föreläsning och viktiga samtal och information kring dessa frågor. Vi återkommer med tid närmare men boka kvällen!

V.13 Långfredag- verksamheten stängd  V.14 Påsklov, fritids öppet

 

 

Hälsningar från Höjden

Detta inlägg publicerades i Information, Vår vardag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s