Information om ledarskapet på Steningehöjdens skola

Information om ledarskapet på Steningehöjdens skola

Det känns härligt att kunna inleda vårterminen med den positiva nyheten att vi nu är i mål med rekryteringen till Steningehöjdens skola. Valet föll på Bobo Börjesson, som för närvarande arbetar som biträdande rektor i Vallentuna kommun. Bobo har en gedigen skolbakgrund med mångårig erfarenhet av såväl klassundervisning som pedagogiskt ledarskap i sina roller som förstelärare, arbetslagsledare och biträdande rektor. Bobo är väl förtrogen med såväl skolans styrdokument som systematiskt kvalitetsarbete och har genom sina tidigare befattningar även erfarenheter av att framgångsrikt driva digitaliseringsprojekt i skolan. Han har med andra ord alla förutsättningar som krävs för att förvalta och utveckla det fina kvalitetsarbete som Cecilia, tillsammans med er på skolan, bedrivit de senaste tre åren, ett arbete som bidragit till att göra Steningehöjden till ett attraktivt val för såväl elever som personal. Jag har sagt det förut, men det tål att upprepas, Steningehöjden är en av de finaste verksamheter jag har sett under mina år som skolchef.

Bobo tillträder rektorstjänsten den 1 februari och får i samband med det en överlämning från Cecilia för att säkerställa att övergången blir så bra och smidig som möjligt.

Vänliga hälsningar, Carmen Blom Bitr. förvaltningschef

Här kommer några rader från Bobo till er:

Hej

Jag heter Bobo Börjesson och det är med glädje jag tillträder som rektor för Steningehöjdens skola den 1 februari. Att ta över skolan efter Cecilia Meijer är ett stort ansvar som jag ser fram emot att axla med målet att fortsätta den positiva utvecklingen av skolan. Jag har arbetat i snart 20 år i skolans värld i en rad olika roller. Jag har bl.a. haft försteläraruppdrag, ansvarat för IKT, varit med i skolutvecklingsprojekt, arbetat i särskild undervisningsgrupp med elever i behov av stöd samt undervisat elever i grundskolans alla åldrar. Denna pedagogiska bredd har jag haft stor nytta av under mina år som skolledare.

Jag är 42 år och bor i Vallentuna med min fru och våra barn. Jag ser fram emot ett bra samarbete där vi tillsammans skapar goda förutsättningar för att barnen ska trivas och utvecklas i skolan.

Med vänliga hälsningar, Bobo Börjesson

Detta inlägg publicerades i Information. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Information om ledarskapet på Steningehöjdens skola

 1. Sanja Ristic skriver:

  Det känns tryggt att veta att så mycket tid, arbete och möda lagts ner på att hitta en lämplig ersättare för Cecilia. Hon har under de åren skolan funnits gjort ett fantastiskt jobb och tillsammans med alla härliga pedagoger, lärare och ledare gjort Steningehöjden till det den är – en skola man är stolt och glad över att ens barn får gå till varje dag och lära sig allt från hur de ska vara bra medmänniskor med fina värderingar till det traditionella lärandet med så så mycket mer. Jag är lyckligt lottad som får se mina barn må så bra och trivas i sin skola, att de med glädje i ögonen varje dag ser fram emot att gå till skolan, vad mer kan man önska sig 😊. Välkommen Bobo och lycka till! Vi ser fram emot en fortsatt utveckling och en minst lika fantastisk framtid för Steningehöjdens skola! Cecilia, lycka till med ditt nya uppdrag, du kommer att glänsa även där och vi kommer sakna dig!

  Varma hälsningar till er båda,
  /Sanja

  Gilla

  • Stort Tack Sanja för dina ord och din fina beskrivning av skolan! Tillsammans med Bobo kommer Höjdens personal att fortsätta det arbete som vi har utvecklat under åren och även forma nya pedagogiska grepp för att ta Höjden vidare. Jag är väldigt stolt över skolan, eleverna och personalen!

   Gilla

 2. Pingback: Information om nya rektorn | Steningehöjdens tvåor bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s