Ny ingång till skolgården

Hej!

Från och med måndag 29/1 så har vi en ny ingång till skolgården. Då stängs grinden på kortsidan för att byggarna måste in närmast väggen och göra jobb…

Den nya ingången till gården blir från sidan nedanför de nya villorna snett bakom sporthallen. Några elever i klass 3 har hjälpt oss att filma den nya skolvägen, för i bland är det lättare att förklara i bild än ord! Tack för hjälpen, det kommer att gå jättebra för alla elever på måndag!

Vi hoppas också att så många elever som möjligt kan gå till skolan (de som bor nära så klart) och eller bli avsläppta en liten bit från skolan så att alla föräldrar inte kör bil hela vägen fram till sporthallen. Det är mycket trångt och svårt att vända, maskiner som arbetar innan för staketet osv. Färre bilar blir tryggare för oss alla!

Här kan ni se filmen på 2 minuter:

 

Hälsningar från Höjden

Detta inlägg publicerades i Information, Vår vardag. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ny ingång till skolgården

 1. Robert skriver:

  Hej!
  Är detta en permanent lösning?
  Förstår inte var vi ska ställa bilarna eftersom det är parkeringsförbud längs hela vägen förbi sporthallen och i filmen uppmanas vi att inte använda parkeringsplatserna vid sporthallen? Några tips?
  //Robert

  Gilla

  • Hej Robert!
   Problemet med parkeringar och avlämningsplatser osv var något som vi pratade mycket om på trafikdialogen som startade med första mötet förra veckan. Ansvariga från Sigtuna kommun är informerade och medvetna om problematiken. Nästa trafikdialog är nu i mitten av februari då förslag till lösningar ska tas fram!
   Parkeringen vid sporthallen är ju en ”fri” parkering men också den enda parkering där vi i personalen kan parkera på morgonen vilket nu när förskolan också har öppnat gör att det blir fullt rätt snabbt. Ytan på andra sidan vägen om sporthallen används i dagsläget också som parkering av många och jag vet ej vad som ska hända på den tomten. Från skolans håll har vi inga direkta svar just nu utan min förhoppning är att trafikdialogen ska leda till förändring inom kort. Ingången till skolgården kommer att vara på den nya platsen under en längre tid då grunden ska gjutas och nya huset byggas.

   Hälsningar Cecilia

   Gilla

 2. Evlin skriver:

  Bra film treor
  Det blir lite krångligare men hoppas det löser sig
  Tack för info

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s