Rävsta sommarfritids 2018

Barn- och utbildningsförvaltningen (BUF) och Kultur- och fritidsförvaltningen (KoF) har sedan många år organiserat och samarbetat så att barn som går på fritids under sommaren har möjlighet att vistas på Rävsta sommarfritids. Syftet har varit att erbjuda barn som går på fritids så gott som hela sommaren, en möjlighet till miljöombyte.

De senaste åren har de flesta av kommunens fritidsverksamheter erbjudits sommarfritids på Rävsta, men i lite olika stor utsträckning. De barn som inte varit inskrivna på fritids, så kallade ”fria barn”, från övriga skolor i kommunen, har kunnat köpa plats veckovis via KoF.

Upplägg sommaren 2018
De senaste åren har andelen barn som deltagit på sommarfritids i Rävsta stadigt ökat i takt med att kommunen vuxit. Det har i sin tur medfört ökade krav på transporter och resurser i form av utbildad personal. Det maximala antalet barn som kan vistas på Rävsta samtidigt är 200 barn/vecka. För att kunna garantera kvaliteten inom den oförändrade budgetramen för 2018 har man därför behövt göra förändringar i årets upplägg.

Det har inte varit lätt. Alla vet hur populärt Rävsta är bland både barn och föräldrar och olika alternativ har fått vägas mot varandra. Ett alternativ var att erbjuda alla de tio skolor som föregående år haft verksamhet på Rävsta sommarfritids en vecka var. Det skulle däremot innebära att man frångick det ursprungliga syftet – att ge barn som annars skulle få vara på fritids större del av sommaren möjlighet till miljöombyte.

Under 2018 organiseras sommarfritids på Rävsta under tre veckor (v 26, 27, 28) för följande skolor: Eddaskolan, Tingvallaskolan, Centralskolan, Grundsärskolan och Sagaskolan. De skolorna har även varit prioriterade för sommarfritids sedan innan och därmed haft flest vistelseveckor på Rävsta. För de som inte varit inskrivna på fritids som går på våra övriga skolor kommer det även fortsättningsvis finnas möjlighet att via KoF vistas på Rävsta för en kostnad av 300 kr per vecka (250 kr för ytterligare syskon) under en fyraveckorsperiod.

Till kommande år (2019) kommer rektorsgruppen tillsammans med verksamhetschefen att göra en analys av utfallet för årets sommarfritids för att se över hur man på bästa sätt kan erbjuda fritidsvistelse på Rävsta framöver.

På Höjden kommer vi att hitta på många roliga aktiviteter på fritidshemmet i sommar, åka på utflykter som tex bad, parker mm. Aktiviteterna måste anpassas efter elevantal, väder och vind varför mer detaljerad plan kommer framåt sommaren.

Hör av er till mig om ni har frågor kring Rävsta.

Mvh Bobo Börjesson

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s