Påminnelse om skolskjuts, specialkost & medicin

Skolskjuts:
Korten postas ut i augusti innan terminsstarten till folkbokföringsadressen om inget annat bestämts. Skolskjutsansökningar för läsåret 2018/2019 skulle varit inne senast den 30 april men om du har glömt eller fått placering hos oss på Höjden efter datumet kan ansökan göras i efterhand. Ansökan gör du vi ”E-tjänst”  https://www.sigtuna.se/sv/Barn–Utbildning/Grundskola/Skolskjuts/ Det är en elektronisk ansökan där ni fyller i elevens personuppgifter och anger skälen till att eleven ansöker om skolskjuts.
För frågor angående skolskjuts kontakta Sigtuna kommun på 08-591 26000 eller skolskjuts@sigtuna.se

OBS: Elever som redan har beslut om skolskjuts behöver inte ansöka på nytt.

Specialkost:
Från och med höstterminen 2018 kommer Sigtuna kommun att begära in läkarintyg/utdrag ur journal för de barn, elever och pedagoger på förskola och skola som av medicinska skäl ansöker om allergikost eller särskild kost.
Inga analoga/pappers-utlåtanden godkänns av matenheten, har ni gjort det tidigare måste ni alltså göra en ny digital ansökan. Behov av vegetarisk mat eller kost utan fläsk osv måste också anmälas där men kräver inte läkarintyg. Länk till ansökan om specialkost: https://digitalatjanster.sigtuna.se/formservice/formDownload?serviceName=emottagning_multi_service_sigtuna&scriptcomponent.cmtagname=trex-sigtuna-anmalan_matallergi_o_specialkost-cfd&service_name=anmalan_matallergi_o_specialkost

Medicinering som egenvård:
Påminnelse om att alla elever som behöver någon forma av medicin i skolan måste skriva på nytt dokument om medicin som egenvård i skolan. Dokumenten finns länkande här men kan även fås av fritids eller mentor.
Medicinering som egenvård dokument vh 
Medicin egenvård hantering och riktlinjer

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Påminnelse om skolskjuts, specialkost & medicin

  1. Pingback: Åh vad härligt att ses igen! ❤️ | Åk. 6 på Steningehöjden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s