Tack för i år, vi ses snart igen!

Till vårdnadshavare med barn på Steningehöjdens skola

En hösttermin med extra stora utmaningar är nu slut. Vår skola har vuxit med fler och äldre elever. Vi har påbörjat utbyggnad av verksamheten för att inom ett par år bli en skola med elever från förskoleklass till årskurs nio. Personalstyrkan växer och våra lokaler räcker inte längre till. Fler paviljonger kommer i väntan på att det stora skolbygget ska komma igång.

Vi välkomnar den här utvecklingen och vet att vi kommer att bygga en fantastisk verksamhet på den grund vi byggde i den lilla skolan. Men det går inte att växa utan växtvärk, det har vi märkt den här terminen.

Därför gör vi en ordentlig nystart vårterminen 2019

Skolan får ny ledning

Tf rektor Maria Kvickström-Enquist  

Maria blir ny rektor i väntan på ordinarie rektor, som väntas tillträda tidigt våren 2019. Rekryteringsprocesser är i full gång.

Verksamhetsledare med utökat ledningsansvar Camilla Bruno 50 %

Camilla kommer att bistå rektor med operativt stöd i frågor kring verksamhet och personal.

Verksamhetsledare

Den pedagogiska personalen på skola och fritids organiseras i tre arbetslag under ledning av en verksamhetsledare:

  • Arbetslag Förskoleklass-åk 3: Ida Rudin
  • Arbetslag Åk 4-6: Anna Wassdahl
  • Arbetslag Åk 7: Josefine Purits
  • Arbetslag Fritids: Camilla Bruno

Ledningsgrupp

Rektor bildar tillsammans med verksamhetsledarna och skolans förstelärare en ledningsgrupp med uppdrag att tillsammans utveckla verksamheten med fokus på organisation, tydliga strukturer och mål. Särskilt viktigt är att arbeta med samsyn kring strukturer, regler och förhållningssätt. Under en begränsad tid förstärks ledningsgruppen med en extra ledningsresurs från förvaltningen.

Så här gör vi på Höjden

I en verksamhet, som växer snabbt med nya elever och ny personal, måste mycket tid ägnas åt att skapa samsyn kring viktiga delar av verksamheten. Det handlar om samsyn kring undervisning och lektionsstrukturer, värdegrund, regelsystem och hur vi tillsammans upprätthåller det vi kommer överens om. I detta arbete tar vi hjälp av erfarna lärarcoacher.

Detta arbete kommer att prioriteras i början av vårterminen. Vi kommer att jobba hårt med att åstadkomma en Höjden-anda präglad av trygghet, trivsel och studiero.

I det arbetet behöver vi stöd från er vårdnadshavare. Vi ska vara transparanta med de insatser vi gör och räknar med ert stöd.

Förändringar i organisationen

Åk 3: Malin Mårtensson lämnar oss på Höjden i slutet av januari för att börja studera. Malin kommer bli saknad av oss alla men vi önskar henne så klart all lycka. Rekryteringen av efterträdare är i full gång.

Åk 5: Där hälsar vi Britt Strand och Cecilia Iskander varmt välkomna. Både Britt och Cecilia har under lång tid vikarierat hos oss både i skolan och på fritids och känner därför till vår verksamhet. Vi är så glada och tacksamma att de valt att komma till oss på heltid redan från terminsstart.

Vi hälsar även Kristina Sundstedt välkommen till oss. Kristina börjar vecka 8 och är speciallärare mot våra äldre elever.

Vi har även anställt en ny idrottslärare istället för Helena Bertilskiöld som kommer undervisa i andra ämnen i framförallt åk 4. Helenas efterträdare heter Jessica Brissman och kommer närmast från Sollentuna kommun. Även Jessica börjar senare i vår.

Vår personal som har varit sjukskrivna delar av hösten kommer successivt tillbaka i början av vårterminen.

Nu stänger vi strax 2018 och blickar framemot ett spännande 2019. Men innan dess vilar vi och umgås med nära och kära så att vi är redo för skolstart tisdag den 8 januari 2019 kl. 8:10. Påminner att fritids är stängt måndag den 7 januari då hela personalstyrkan har en gemensam planeringsdag.

God Jul och Gott Nytt År

önskar Maria och all personal på Höjden

 

 

 

 

 

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s