Januarihälsning

Hej!

Nu är vi i full gång och snart har redan januari hunnit passera. Det har varit och är mycket att sätta sig in i som ny rektor på skolan men tack vare en positiv och kompetent personalgrupp ser vi alla fram emot en spännande vårtermin.

I början av veckan tackade vi av Malin som lämnar skolan och läraryrket för studier och nya utmaningar. Det kommer bli ett tomrum efter Malin men vi önskar henne så klart all lycka! I åk 3 har istället Angeliqa Sigvardsson välkomnats och det känns så bra att Angeliqa bestämde sig för att börja hos oss på Höjden! Förutom Angeliqa kommer vi även hälsa Kristina och Jessica välkomna till oss under våren. Kristina är speciallärare och kommer att ha sitt fokus mot våra äldre elever. Hennes första dag blir måndag v. 8. Jessica är idrottslärare och kommer att ta över efter Helena som kommer att undervisa i andra ämnen på skolan. Jessica undervisar F-5 och börjar i slutet av mars. Fram till dess att Jessica börjar kommer vi från och med nästa vecka lägga upp idrotten på ett lite annorlunda sätt. Läs mer om det på respektive klassblogg för F-5.

Rekrytering av ny rektor är igång och vi hoppas att kunna ger er mer information kring det redan under nästa vecka. Då hoppas vi även kunna gå ut med information kring byggnationerna som ni ser inte kommit igång som det var sagt.

Nu har vi gått in i ”VB-ruari” med allt vad det innebär. En hel del elever är sjuka samt personalen eller deras barn. Detta är ju ingen nyhet, det är så här varje år, men vi hoppas att vi kan hjälpas åt med att hålla barnen hemma vid feber, magsjuka, springmask eller andra sjukdomar så smittar lätt. Vi övar mycket på att ha en god handhygien här i skolan, framförallt efter toalettbesök och innan måltid.

Här kommer några viktiga datum att hålla koll på:

  • 4/2-18/2 Skolval för blivande förskoleklass och åk 7. Information skickas hem via post.
  • 11/2 Studiedag för lärarna, fritids öppet som vanligt
  • vecka 9 (25/2-1/3) sportlov
  • vecka 16 (15-22/4) påsklov
  • 1/5 lovdag
  • 7/5 Höjdareftermiddag kl 14-17:30 (eleverna har en förlängd skoldag och visar upp verksamheten för anhöriga)
  • 30-31/5 lovdagar
  • 6-7/6 lovdagar
  • 11/6 skolavslutning kl 18

Vårens utvecklingssamtal kommer att ligga under olika veckor beroende på årskurs. Titta på respektive klassblogg för mer information. Åk 1 och 2 har genomfört sina samtal denna vecka, heja er!

De nationella proven fortsätter under vårterminen. Precis som tidigare kommer vi inte kunna godkänna eventuella ledigheter under dessa perioder. Proven genomförs under följande veckor:

Åk 3

Jämt fördelade under vecka 11-20

Åk 6

Vecka 6 Svenska (tisdag + torsdag)

Vecka 15 Engelska (måndag + onsdag)

Vecka 19 Matematik (måndag + onsdag)

Maria & personalen önskar er en trevlig helg

Bildresultat för vinter

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s