Första veckan på plats

Första veckan är gjord för mig som rektor på Steningehöjdens skola och äntligen har jag hittat in på min rektorsblogg 🙂 Det har varit en intensiv vecka med många nya bekantskaper både bland elever och personal. Positiva och glada elever som jag hälsat på i klassrummen och som glatt hälsar på mig när jag möter dem i korridorerna. Känner mig väl mottagen! Jag kommer att fokusera på att lära känna organisationen och min ambition är att vara synlig för eleverna så att jag lär känna dem.

Som ni fått berättat för er tidigare i Carmen Bloms brev till er heter jag Helena Eriksson och bor i Märsta med min familj. Jag är sedan snart 5 år tillbaka rektor på Tingvallaskolan. Under rekryteringen av ny rektor till Tingvallaskolan kommer jag att vara rektor på båda skolorna, vilket betyder att jag inte alltid finns tillgänglig på Steningehöjdes skola. Inledningsvis kommer jag att vara på Steningehöjden  måndagar, tisdagar och torsdagar. Ni når mig lättast på mail.

Under förra veckan hann jag även tillbringa en dag tillsammans med vårt IT team på Apples huvudkontor i Stockholm. En spännande dag i ett nätverk med innovativa skolor som arbetar med Apple. På onsdag har vi APT och då kommer teamet bestående av Christopher, Linda, Anna och Ida att fortbilda personalen.

Idag hade vi besök av två av Sigtuna kommuns fältarbetare Viktor och Carina. Jag hade bjudit in dem till att äta lunch med mig och åk 7. Efter lunchen spenderade de rasten uppe hos 7:orna. Jag tror att vi kommer att träffa fältarna på skolan lite nu och då, vilket jag och personalen ser fram emot.
Tack Fältarna mars 2019för att ni kom förbi Viktor och Carina! 

Om du som förälder har några funderingar så tveka inte att kontakta mig eller ditt barns mentor/kontaktlärare. Vi finns här för våra elevers bästa och vårt samarbete med er föräldrar och vårdnadshavare är av stor vikt. Jag ser med spänning fram emot att lära känna min nya skola och det arbete som bedrivs på skolan med engagerade pedagoger. Att tillsammans med dem och era barn, våra elever utveckla skolan vidare utifrån vår vision:

Alla är olika, alla är unika och alla kan lyckas! 

Med önskan om en fin vecka
Rektor Helena
helena.eriksson@sigtuna.se

Helena

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Första veckan på plats

 1. Johanna Theodosiadou skriver:

  Välkommen!

  Gilla

 2. Camilla Eriksson skriver:

  Kul Helena att det blev just du som rekryterades till vår skola.
  Det kommer att bli kanon. Stort lycka till och varmt välkommen.

  Gilla

 3. hojden2014 skriver:

  Tack Camilla 😄🍀

  Gilla

 4. Johanna Hristofilopoulos Edberg skriver:

  Välkommen!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s