Tankar från gårdagens föräldrasamråd

Igår kväll hade jag mitt första föräldrasamråd på Steningehöjdens skola. Stort tack till er föräldrar som kom och till Maria Kvickström Enquist för ditt stöd. Tack också för ert engagemang i diskussionerna vi hade. Det är alltid trevligt att få lära känna er föräldrar. Jag valde ett öppet forum då jag är ny och ville lyssna in era tankar och funderingar. Det var roligt att höra vad ni hade att säga då det ger mig en bild av hur era diskussioner går där hemma tillsammans med era barn, men också tillsammans med andra föräldrar. Mindre roligt att höra om viss oro, men viktigt. Desto roligare att höra om era positiva erfarenheter och beröm till pedagoger på skolan. Det är otroligt viktigt för mig att få in era synpunkter. Tack!

En del frågor som kom upp var:

  • Trafik och parkering. Oro från föräldrar kring trafiksituationen när de lämnar sina barn på mornarna.
  • Hur går det med nya skolan, fas 2?
  • Klasstorlekar och vad som  bestämmer antalet elever per klass.
  • Vart ska eleverna vara nästa år? Just den funderingen gällde nuvarande åk 5.
  • Föräldrars möjlighet till att påverka. Hur kan vi göra skillnad som föräldragrupp?
  • Hur jobbar skolan med att förebygga utanförskap och att lyfta elevernas positiva egenskaper?
  • Skadegörelse, hot och kränkningar, hur jobbar vi på skolan kring det?
  • Konsekvenstrappa som ni fått presenterat på klassbloggarna tidigare.

Jag kunde berätta kring mina tankar från de här första 2 veckorna, snart 3. Min tid på skolan går åt till att ta i händelser och skapa relation till personal och elever. Många möten med elever och vårdnadshavare blir det, men det är också ett bra sätt att lära känna er närmre. Mitt mål är att alla elever ska känna trygghet, trivsel och studiero, det är grunden till ett gott lärande. Till det är det viktigt att de ska känna glädje och engagemang från sina lärare och fritidspersonal. Vårt fokus är alltid lärande över elevens hela skoldag. Det  bygger på tillit och relation!

Som personalgrupp har vi ett arbete att göra tillsammans med varandra och tillsammans med eleverna. Skolan har växt fort och det tar tid att implementera ett nytt stadium med ny personal och där vi dessutom inte är i samma hus. Rutiner ska implementeras, en kultur ska möta en ny och människor ska lära känna varandra. Lägg till en ny rektor mitt i allt detta 🙂

Till de elever jag möter säger jag alltid att det är bara du som kan ta ansvar för dina studier och ditt lärande. Hur du agerar och gör i situationer är ditt beslut. Vi som jobbar här är här för att hjälpa dig och stötta dig i ditt lärande, både kunskapsmässigt och socialt. Där kommer ni föräldrar in som viktiga personer, ni behöver samarbeta med oss på skolan. Tillsammans för att era barn, våra elever ska lyckas. Det här är ett arbete som kräver tålamod, mod och engagemang.

Ha en fin helg!
Rektor Helena

 

thFY0J42HO

 

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s