Information om allvarlig incident

Jag vill informera er om att det idag har varit en brand nära våra paviljonger där elever i åk 6 och åk 7 går. Dock inte i skogen precis bakom utan nedanför på andra sidan gångvägen mot åkern. Jag vill rikta ett stort tack till Ali och Christopher som agerade snabbt med brandsläckare. Även till brandkåren som även de kom fort och kunde säkra och se till att branden var tillräckligt släckt.

Jag vill att ni pratar med era barn hemma om att inte gå till en brand då det är otroligt svårt att veta om elden kommer att sprida sig eller ej. Stor brandrisk just nu som ni vet! Vi hade problem med ett antal elever som sprang ut från klassrummen och från sina lektioner i åk 7 och ville titta. Personal försökte stoppa dem, men det fanns elever som inte lyssnade utan sprang iväg ändå. Eleverna i åk 6 var kvar i sitt klassrum.

Vi har gått igenom det vi vet med personalen idag. Vi har beslutat att vi kommer gå ut och informera i alla klasser i paviljongen om hur farligt det är med en brand. Förutom elden så är röken som blir otroligt farlig och den vill vi inte att någon ska andas in. Christopher som jobbar som resurs hos oss är utbildad jourbrandman och han kommer gå runt i åk 7 imorgon tisdag med Pi Högdahl, utvecklingsledare. Pi jobbar på barn och utbildningsförvaltningen och är inne hos oss med syfte att titta på Trivsel, trygghet och studiero vissa dagar fram till sommaren. De kommer att gå igenom vad som gäller vid en brand inne i byggnaden och träna på vart klasserna ska ställa upp. De har även ett syfte att ge eleverna mer kunskap om händelseförloppet vid en brand.  Kontakt är även tagen med vår skolbrandman Kenneth för fortsatt utbildning kring detta område.

Vi ser oerhört allvarligt på denna händelse och jobbar vidare med säkerheten för allas bästa. Vi vet i dagsläget inte vem/vilka som har anlagt branden. Vi vet att det vid tidpunkten för branden fanns elever från en annan skola i kommunen i vårt område. Vi kontaktar alltid den andra skolan om vi har utomstående elever hos oss då de inte har på vår skola att göra. Vi fortsätter att utreda incidenten och vill gärna att ni kontaktar oss om ert barn har sett något som kan vara av intresse.

Tack på förhand till att ni vårdnadshavare samarbetar med oss på skolan!

Helena Eriksson

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Information om allvarlig incident

  1. Pingback: Åk 6 på Höjden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s