Viktig information till er föräldrar

Jag skriver till er även idag för att informera er om att vi idag har haft ytterligare en brand i närheten av skolans område. Branden släktes på samma sätt som igår av Christopher, samtidigt som brandkår och polis tillkallades.

Utifrån händelsen igår hade vi idag en genomgång på skolan där vi talade om allvaret och riskerna med både brand och rök. Senare under eftermiddagen bröt dock en ny brand ut i ett annat område nära skolans. Denna gång stannade eleverna kvar i skolbyggnaden utifrån förmiddagens genomgång. Vi vet nu att ett antal elever har setts på platserna vid tidpunkterna för bränderna, något som polisen och socialtjänsten kommer att utreda vidare. Jag vill återigen vädja till er föräldrar att prata med era barn om bränderna och jag vill att ni kontaktar mig om ert barn har sett något som kan vara av intresse för polisen, ni kan också kontakta polisen direkt.

Under morgondagen förstärker vi skolans personal med två fältarbetare från kommunen, de kommer vara hos oss fram till fredag eftermiddag. Personalen kommer under dagen också att få stöttning av kommunens säkerhetschef.  Imorgon får vi även besök från chefen för Attunda brandkår som ska gå igenom skolans närområde utifrån brandsäkerhetsperspektiv.

Idag har det brunnit på ett flertal platser i kommunen och därför är hela kommunens säkerhetsinstanser inkopplade. Tillsammans arbetar vi för att lösa detta på både kort och lång sikt för att återställa tryggheten.

Vänliga hälsningar

Helena Eriksson

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Viktig information till er föräldrar

  1. Sanja skriver:

    Vill bara skriva att jag tycker att du/ni hanterar de här allvarliga händelserna på ett väldigt bra sätt och att den informationen som du skriver på bloggen är väldigt viktig och värdefull. Jag hoppas verkligen att detta får ett slut och att ni kommer tillrätta med vilka som är inblandade samt att det blir konsekvenser för dessa personer.

    Gillad av 1 person

  2. Johanna Theodosiadou skriver:

    Tack för all information.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s