Sommarlovet närmar sig även för rektorn

Så har det snart även blivit tid för rektor Helena att gå på ledighet. Jag hoppas att ni alla har ett skönt sommarlov och en härlig semester. Jag kommer säkert att läsa min mail sporadiskt under min ledighet och kanske att jag jobbar någon dag här eller där. Dock kommer mitt fokus att ligga på att ha ledigt med min familj och hämta ny kraft till nästa läsår.

Ett läsår jag redan längtar till. Det är så mycket spännande på gång. Jag tror verkligen att vi kommer att kunna göra stora förändringar i trygghetsarbetet både i stora huset med F-6 och uppe på högstadiet åk 7-8. Jag har haft många intressanta intervjuer med socialpedagoger till just högstadiet och ser ljust på detta nya team som ska fokusera på våra äldre elevers raster och arbeta förebyggande med deras trygghet, trivsel och studiero. Vi kommer även att ha rastaktivitetsansvariga i F-6, där målet är att öka tryggheten för eleverna på rasterna. Vi har även delat upp förmiddagsrasterna för att minska andelen elever ute samtidigt. All satsning och planering kring trygghet och trivsel med målet att elevernas mående ska öka och med det deras måluppfyllelse.

Jag har också i stort sett gjort klart med alla tjänster inför hösten, det är bara något språk som saknas just nu och även det känns helt fantastiskt. Ett engagerat gäng med nya lärare som valt att komma till Steningehöjdens högstadium. Det blir mycket nytt för eleverna i åk 8, men också en nystart. Känner mig verkligen glad åt mina rekryteringar! 

Innan lärarna gick på sommarlov arbetade de hårt med att analysera årets resultat och med detta som grund planerar vi insatser framåt.

Ni som följer våra fritidsbloggar ser att de har full aktivitet som hela tiden är kopplat till Läroplanens mål. Jag känner en stolthet i att se deras engagemang och hur de planerar för elevernas bästa och ge möjligheter till lärande.

Lite kort vill jag också berätta för er att vi fortfarande väntar svar från förvaltningsrätten. Jag var på möte för två veckor sedan och fick där veta att så fort beslutet kommer om utbyggnaden så förväntas bygget påbörjas. Min förhoppning var att jag skulle ha positiv information att ge till er innan jag gick på semester, dock är så ej fallet. Om bygget kommer igång är fortfarande planen att skolan ska stå klar hösten 2020. Då ska alla få plats i stora huset läsåret 2020. Så fort jag vet mer låter jag er veta.

Jag önskar er alla en fortsatt skön sommar 🙂

Rektor Helena

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s