Månadsbrev från rektor

Så har vi kommit till sista dagen av oktober (igår när jag skrev detta brev, dock haft svårt med nätverk där jag är) och jag hoppas att ni alla har ett skönt höstlov. Om inte att ni som är på fritids har fantastiska dagar på fritids. Jag kan berätta att det har varit lugnt med barn på fritids och personalen har haft tid att städa och rensa mellan aktiviteterna. Något som också är av stor vikt, när verksamheten är i full gång är det svårt att hinna med. De barn som är på fritids under loven får också möjlighet att verkligen bli sedda. Det har varit utflykter till skogen med Naturfritids, utflykt till Arlanda och jag vet också att de bygger på sina framtida hus på alla avdelningar. Detta är kopplat till vårt tema #thefuturestartswithme, men självklart även till Lgr11.

I måndags jobbade lärarna i de olika arbetslagen F-3, 4-6 och 7-8 med bedömning, de tittade på elevernas måluppfyllelse så här långt för att utvärdera och planera vidare hur vi ska rikta insatser och resurser. Detta är ett ständigt pågående arbete som leds av specialpedagog och verksamhetsledare. I måndags hade vi en uppsamling och utvärdering av det arbete som skett så här långt. Ni som har barn i årskurserna 6-8 kan komma att få information om betygsvarningar från era barns mentorer/ämneslärare. Ni hade utvecklingssamtal för inte så länge sedan och bör veta hur det ser ut i de olika ämnena. Vi ser det dock som en viktig del att informera er så att ni och era barn vet hur det går i skolan och om hon/han riskerar att få F i något ämne. Det ska inte komma som någon överraskning vid jul när betygen kommer. Ni hittar även lärarnas bedömningar på IST.

Som ni vet så var fritids stängt i måndags. Jag tillsammans med all personal på fritidshemmet hade förmånen att lyssna till Ann Pihlgren som föreläste för oss om Fritidshemmet och skolan – det gemensamma uppdraget. Ann fortsatte sedan med mig och alla andra rektorer på eftermiddagen som ett led i att utveckla och lyfta vårt arbete i kommunen. Som ni kanske vet så arbetar alla fritidshem i hela kommunen med Skolverkets webbkurs. Denna fortbildningsdag var som en del i det utvecklingsarbetet.

fritidshemmets-syfte-ann-pihlgren.jpg

Foto om Fritidshemmets syfte taget från Ann Pihlgrens föreläsning.

Innan lovet hade vi FN storsamling vilket var lyckat i matsalen. De äldre eleverna i åk 7 och 8 var ner till de yngre eleverna och höll presentationer i klassrummen om vad FN är. Viktigt led i att samarbeta och vara förebilder för de yngre eleverna.

Jag är väl medveten om att trafiksituationen är svår runt lämning på mornarna. Jag jobbar på det tillsammans med Stadsbyggnadskontoret och Komfast. Även vi i personalen har svårt att hitta parkering när vi kommer på morgonen. Jag vill be er om förståelse och visad försiktighet när ni kör runt skolan. Som ni ser så går bygget framåt och det börjar ta form. Vi ser fram emot ljusare tider där både lokaler och trafiksituationen skall bli bättre.

På gång:

  • Onsdag 27 november har vi nästa föräldrasamråd. Varmt välkomna till matsalen klockan 18.00-19.30. På senaste mötet var ni 21 stycken som ville fortsätta på nästa möte med att planera årslagsvis hur vi kan engagera och få fler föräldrar engagerade att komma till skolan. Detta arbete kommer vi att fortsätta. Jag fixar med fika och tänker att jag har någon personal med från de olika arbetslagen. F-3, 4-6 och 7-8.
  • Sigtuna kommun håller på och lanserar en ny hemsida, en ny Webbplats. Där kommer mitt månadsbrev att komma från och med nästa månad. Jag kommer då att stänga ner min blogg. Detta som ett led i att det ska komma information från ett ställe och inte ligga på fler platser. Klasserna och fritids kommer än så länge att ha kvar sina bloggar som informationskanal. Jag vet att en del av bloggarna strular med att kunna prenumerera på dem, detta är något vi jobbar på tillsammans med vår IT pedagog och hon i sin tur med vår bloggleverantör.
  • Information kring lucia och julavslutning kommer att komma närmare på klassbloggarna.
  • Skolan startar igen efter jullovet onsdagen den 8 januari klockan 08.10 enligt schema.
  • Fritids är stängt för planeringsdag tisdagen den 7 januari.

Nu önskar jag er en fin Allhelgonahelg och lite stilla lugn efter Halloween 🙂

Helena

Halloween

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s