Föräldrasamråd nummer 2

Varmt tack till er som kom på kvällens föräldrasamråd.
Alla klasser var representerade om vi räknade rätt, 20 stycken engagerade föräldrar 🙂

Vi inledde med övriga frågor som inkommit: 
Hallarna i F-3 där vi fått in en fråga kring att det har varit lite stökigt med kläder och skor, men även elevernas ljudvolym till varandra. Detta fick vi dock snabb återkoppling på ikväll att föräldrarna sett en skillnad redan. Jag hade också uppmärksammat att det varit lite stökigt och redan innan frågan kom. Så jag hade redan påmint om vikten av att vår arbetsmiljö ser snygg ut och vikten av att eleverna är delaktiga. Det trevliga i detta är att eleverna själva idag på elevrådet tog upp samma fråga och även hade en önskan om att återinföra Hallpokalen på F-6, sagt och gjort från och med nästa vecka ska rektor och delar ur elevrådet F-6 utse vilken ”hall” som har det snyggast. Den vinnande klassen får en pokal att ha i klassrummet under den veckan.

Parkeringssituationen är en ständigt återkommande fråga. I morse kan jag säga att det rådde viss oro i personalrummet då kommunen satt upp skyltar med Parkeringstillstånd uppe vid sporthallen. Det har aldrig tidigare behövts och det har heller aldrig funnits någon personalparkering, vilket jag efterfrågat sedan jag började. Det saknas fortfarande och nu saknas även en parkering för er föräldrar/vårdnadshavare när ni ska lämna eller hämta era barn eller om ni ska på ett möte. Jag fortsätter att arbeta för denna svåra situation som påverkar både er och oss som jobbar på skolan. Framförallt är det inte en trafiksäker situation när eleverna ska till och från skolan. Tacksamt vore om vi kunde minska trafiken kring skolan, att det gjordes en fungerande avlämningsplats.

IST var en annan punkt som kom upp och en önskan från föräldrar att få en kort presentation i hur de läser av omdömena. Vi tar med oss det och undersöker möjligheten att kunna göra en Flipp att lägga upp på våra bloggar. Vi förstår att det är många som skulle uppskatta detta.

Vi samtalade också om att vi har ett par elever som blivit av med jackor, men även skor som blivit förstörda eller gömda. Det är otroligt tråkigt med att elever inte kan skilja på mitt och ditt. Det är fruktansvärt att man inte ska kunna känna sig trygg i att man kan lämna sina skor och jackor.

Efter övriga frågor delade vi upp oss enligt önskemål från er föräldrar i årskurser.
F-3 satt med Ida, 4-6 satt med Anna och 7-8 satt med Åsa. Vad jag kunde höra och fick återberättat så var det produktiva möten på sina håll och föräldrarna har samtalat om hur vi kan öka engagemanget och få fler föräldrar till skolan. Vikten av att öka samarbetet mellan hem och skola och skapa mötesplatser mellan föräldrar och där även eleverna är delaktiga och lär känna varandra bättre. I vissa grupper kom man längre än andra. Jag ser med spänning fram emot vårens fortsatta arbete och vad det skall ge för Steningehöjdens skola. Som en förälder skrev på vår Facebook som kommentar på mitt inlägg från ikväll #thefuturestartswithus 🙂

Tack för ikväll, sov gott!

Helena

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s