Rektorsbrev mars 2020

Jag skriver lite kort information till er. Den mesta information ni fått på sista tiden har handlat om Corona, vilket är förklarligt av den situation vi befinner oss i. Inte bara i Sverige utan i hela världen. Som skola och kommun jobbar vi hårt på att förbereda oss på olika scenarier. Under ett par veckor har vi haft väldigt många elever och personal borta. Den här veckan har vi haft lite fler elever tillbaka, vilket vi uppskattar. Vill att ni ska veta att vi gör vårt bästa för att det ska vara personal eleverna känner och är trygga med i klassrummen och på fritids. Jag är otroligt stolt över hur vi just nu löser denna svåra situation tillsammans på skolan. Tack för att ni samarbetar med oss!

Som vi har gått ut med tidigare så följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och det är att friska barn ska vara i skolan. De som kommer till skolan och är sjuka kontaktar vi vårdnadshavare/föräldrar och sedan skickar vi hem dem. Jag har full förståelse att många känner en oro i denna extraordinära situation som vi befinner oss i. Jag tror dock att barn mår bra av att det är så normalt runt dem som det bara kan vara i kriser liknande denna. Är ditt barn sjuk ska han/hon stanna hemma, annars varmt välkommen till skolan för undervisning J Jätteviktigt!

Vi har beslutat kring vissa åtgärder och det är bland annat att alla andra aktiviteter utanför skolan är inställda. Exempelvis simning och aktiviteter på kulturskolan. Däremot kommer kulturskolans dans med åk 2 och åk 3 på måndagar att fortsätta då det är på skolan. Viss undervisning kommer att ske på Naturskolan gäller främst åk 2 och åk 5, men då är det bara våra elever där och de kommer inte att åka buss kommunalt. Som ni förstår kan detta komma att ändras. Vi tar heller inte emot besök på skolan och ber er föräldrar och vårdnadshavare om visad förståelse för detta. Steningehöjdens skola och Sigtuna kommun följer fortsatt information från Folkhälsomyndigheten och Skolverket och gör förändringar i vår verksamhet utifrån deras rekommendationer.

Övrigt:

  • Skolavslutning onsdag 10 juni – vi återkommer närmare med tider och i vilken form det kommer att ske. Ovisst i rådande situation. Dock kommer vi inte att ha kvällsavslutning som tidigare år, detta är ett kommunbeslut.
  • Fredag den 12 juni är fritids stängt för en planeringsdag.
  • Se era klassbloggar för löpande information.
  • Fritids uppskattar att ni lägger in rätt tider i TEMPUS då vi har en hel del personal frånvarande.
  • Påsklovet närmar sig 6-9 april, viktigt att ni meddelar om ert barn inte kommer som planerat.

HJärta

Ta hand om er!

Helena

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s