Rektorsbrev för oktober 2020

Då var hösten här på riktigt och ett välförtjänt höstlov, eller som många i skolan kallar det LÄSLOV, närmar sig. Läsningen är en viktig del i era barns skolutveckling och något som ständigt behöver arbetas med. Ta gärna tid att läsa med era barn. Att inspirera till läsning och böcker gör vi i skolan, men som förälder att ta sig tid att sitta ner i sängen eller i soffan med sitt barn är något som inte kostar speciellt vad det gäller pengar. Dock ger det möjlighet till kvalitet och stärker er relation samtidigt som det ökar ditt barns ordförråd. Om du inte känner dig bekväm i att läsa på svenska så ska du veta att det är lika viktigt för våra barn att få höra sagor och berättelser på sitt modersmål. Som ni kanske har sett så har vi Läsvecka vecka 46. Besök gärna biblioteket och låna en bok, kanske att det kan passa nu på lovet!

Förändringar i organisationen

Natasa som varit mentor i 8B och undervisat i NO och Matematik avslutar sin tjänst hos oss den 1/11. Hon har även undervisat NO i 7A och 7B. Vi önskar Natasa varmt lycka till med sitt uppdrag i Uppsala som hon varit tjänstledig från.

Margareta Andersson, legitimerad lärare som har ett utvecklingsuppdrag hos oss i Svenska som andraspråk kommer fram till jul att undervisa NO i 7A, 7B och 8B. Jawd Tahir legitimerad lärare i No kommer att stötta henne. Christian Elias vår socialpedagog kommer att undervisa 8B i matematik, May Toutounji legitimerad lärare i matematik kommer att stötta Christian med planering och bedömning. Vi känner oss trygga med denna lösning, vi söker ny lärare och hoppas att hitta en så snart som möjligt.

Jag vill också meddela att Tina Jalo Thorén avslutar sin tjänst hos oss den 1/11. Tina har närmast varit i förskoleklass den här terminen. Vi önskar Tina varmt lycka till!

Gällande åk 5 och åk 6 så vet berörda att Noopur är gravid. Hon planerar att gå på föräldraledighet den 4 december. Vi är glada att kunna meddela att vi anställt behörig lärare i Matematik, NO och engelska som kommer att kliva på Noopurs uppdrag efter jullovet. Hon heter Yamuna Govindasamy och flyttar tillbaka till kommunen efter 5 år som lärare i norra Sverige. Hon kommer att få presentera sig själv närmare för er i åk 5 och 6 där hon kommer att ta över Noopurs uppdrag. Hur december kommer att se ut ber jag att få återkomma kring. Vi kommer att ha vikarie vecka 50-52, det handlar om 12 skoldagar.

Förskoleklass flytt till de nya paviljongerna

Under höstlovet kommer vi att börja flytta in i paviljongerna där förskoleklass ska vara. Vi har inte fått tillgång till lokalerna ännu så att vi har kunnat titta och planera verksamheten. Därav ber vi att få återkomma med datum när eleverna flyttar in. Vi vill ha allt klart och tryggt innan vi flyttar verksamheten.

Frågor och svar kring de nya paviljongerna som jag ställt vidare till Komfast och BUF:
Kommer mat att serveras i paviljongerna?

Nej, det finns ingen matsal i paviljongen, lunch äter barnen i skolmatsalen på Steningehöjden. Vi undersöker möjligheten att servera mellanmål i paviljongen.

Hur ska barnen kunna förflytta sig på ett tryggt sätt till sporthallen och matsalen?

Vi kommer att anlägga en ny gångbana på den norra sidan om Trädgårdsallén. Via den kan barn, pedagoger och vårdnadshavare säkert ta sig till övergångsstället vid Solurstorget, där de kan passera för att komma till skolan. Förskoleklass går i samlad trupp ledda av pedagoger då de ska ta sig mellan paviljonger och skola.

För ni en dialog med bussoperatörerna?

Bussarna ska inte köra fortare än de 30 km/h som gäller i området. Vi för en dialog med bussoperatörer och skolskjuts och informerar dem om bygget.

Kommer det att vara stängsel runt hela skolan?

Ja, området runt paviljongerna ska stängslas in.

Vad gör ni åt bullret från bussarna?

Om bullret från bussarna blir ett problem kommer vi se över möjligheterna att sätta upp ett bullerplank mellan vändplatsen och paviljongen.

Skolgården
Vad gäller frågorna om utformningen av skolgården hade projektet inte några svar, de sa att de utformat den efter skolans önskemål. Helena instämmer i detta då vår personal varit med och fått tycka till.

Oroligheter på skolan

Jag är ledsen att meddela att vi har haft stölder av skor både från elever och från personal under september och oktober. Vi ber er vara uppmärksamma på om ni helt plötsligt har skor hemma som inte är era. Vi jobbar hårt med detta på skolan tillsammans med all personal. Elever på högstadiet ska låsa in sina jackor och skor i sina skåp. På mellanstadiet har vi sagt att de får ta in sina skor i klassrummet. Ett problem som finns på fler skolor i kommunen och som är otroligt tråkigt. Tänker att det är bra om ni även hemma pratar om vikten att vara rädd om sina och andras saker och att kunna skilja på mitt och ditt.

Viktiga datum framöver:

Måndag den 26 oktober har fritids stängt för planeringsdag.

Vecka 44 är det höstlov tänk på att fylla i era tider på TEMPUS tisdag-fredag.

Julavslutning kommer att ske på förmiddagen den 22 december utan medverkan av föräldrar och vårdnadshavare. Vi återkommer med tider när vi närmar oss.

Fritids har stängt för planeringsdag 11 januari.

Första dagen efter jullovet är tisdagen den 12 januari, enligt ordinarie schema.


Med önskan om ett härligt höstlov Helena

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Rektorsbrev för oktober 2020

  1. Pingback: Rektors brev | Åk 5 på Höjden 🍀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s