God Jul och Gott Nytt År

Hej på er!

Jag vill ta tillfället att tacka för den här terminen. Det har varit en annorlunda termin på många sätt och rätt lik den vår vi gick igenom, men ändå inte. När hösten inleddes var det ändå med lite hopp och en känsla av att vi kunde slappna av lite mer. Det har dock förändrats och våra sista veckor var allt annat än avslappnat. Vi övergick till distansundervisning i åk 6-9 vilket gick över förväntan. Från åk 6 kunde jag höra att eleverna längtade tillbaka till skolan vilket var härligt att höra.

Jag är stolt att se den utveckling som skett på skolan över hösten. Vi har jobbat hårt med att högstadiet skulle komma in i skolan och att skapa trygghet. Jag tillsammans med eleverna i elevrådet F-6 har haft många diskussioner om att de blir störda när högstadiet passerar för att gå till lunch eller när de har raster. Vi har pratat om att vi alla är i vår skola och behöver ta gemensamt ansvar. Det tar tid och vi behöver ha tålamod. Vi har haft problem med viss skadegörelse och med vissa stölder. Detta har lugnat sig och vi jobbar hårt med att eleverna ska vara trygga i skolan. Att de ska vara rädda om våra och varandras saker.

Efter jul står vi inför nya utmaningar och det är att förskoleklassen och Minifritids flyttar ut till paviljongerna. Rutiner och information kring hämtning och lämning ska ni ha fått från Gölin i veckobrev. Vi jobbar också med att ser över organisationen och det kommer att bli en del förändringar. Bland annat så slutar Linus som valt att gå vidare till annan verksamhet. Vi önskar Linus varmt lycka till och tack för den här tiden. Åsa Jansson från Storfritids kommer att förstärka Minifritids och hon kommer att arbeta med Gölin i förskoleklassen. Till 3B och Idas klass kommer Liban att komma under skoltid till att börja med. I övrigt kommer Storfritids att ha kvar Camilla, Engin, Ia samt Alexander som kommer att fortsätta i 2A med Linda som han har gjort nu sedan november. Vi har lite ny personal som kommer och några andra förändringar, dessa presenterar vi närmare när vi börjar igen efter jul.

Vi har fått resultat från elevernas trivsel och trygghetsenkät och det gläder mig att se att våra elever trivs i skolan och känner sig trygga. Målet är så klart 100%, vilket är svårt att nå, men något vi jobbar mot. 90% känner att de trivs i skolan och 88% svarar att de känner sig trygga. Det är bara 69% som säger att de känner studiero på lektionerna vilket är lågt och något vi jobbar med att öka, däremot svarar 85% att de kan jobba på lektionerna och 90% svarar att de lär sig olika saker. Det finns saker att titta vidare på och det är något jag kommer att göra med personalen efter ledigheten. Resultatet kom i fredags och var vår sista dag så inget vi hunnit med nu. Jag ville ändå dela med mig av detta till er så här i slutet på terminen.

Jag önskar att vi hade haft möjlighet att träffas på föräldrasamråd och kunnat arbeta vidare med det vi påbörjade förra läsåret. Som det ser ut nu med pandemin verkar detta samarbete dröja. Ni föräldrar och vårdnadshavare är viktiga och jag uppskattar när ni hör av er. Om jag har missat att svara någon så tveka inte att höra av er igen. Har haft mycket och kan ha missat något.

Jag vill att ni ska veta att det är en glädje att jobba på Steningehöjdens skola tillsammans med era barn. Personalen gör sitt yttersta för att våra elever ska ha meningsfulla dagar med ett lärande som leder till god måluppfyllelse. Det gäller lärare, fritidspersonal, elevhälsa och övriga. Alla kommer vi hit för att vi vill göra skillnad. För att era barn ska må bra, lyckas med sitt lärande och känna att vi har höga förväntningar på dem! Inte bara att vi har förväntningar som de står ensamma i utan att vi finns där och stöttar på vägen.

Jag önskar er God Jul och Gott Nytt År!
Varmt tack för den här terminen, vi ses i januari!

Rektor Helena

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s