Rektorsbrev för april 2021

Till vårdnadshavare och föräldrar på Steningehöjdens skola

Jag hoppas att ni haft en fin Valborgshelg, ingen brasa och inget tivoli som det annars brukar vara i Märsta. Ännu en månad har gått och vi går in i vårmånaden maj med allt vackert som naturen bjuder oss på. Det är fortsatt tufft runt om i samhället, i världen, på era jobb och för oss på skolan. Vi har personal som är borta, men ändå rullar det mesta på som vanligt. Jag är glad att ni samarbetar med oss. Tack för att ni meddelar när ni är sjuka där hemma, tack för att ni håller era barn hemma när de har symtom, tack för att ni respekterar att hämta och lämna era barn utomhus.

Vi är tacksamma att vi fått fortsätta vår verksamhet under detta annorlunda år. Där vi i skolan får möjlighet att undervisa våra elever, era barn. Där fritids får fortsätta sin viktiga verksamhet. Det är av stor vikt för eleverna, barnen och ungdomarna att få trygghet och stimulans i sin vardag, att rutiner får möjlighet att fortgå. Jag är glad att jobba inom skolan där jag får göra skillnad tillsammans med Steningehöjdens duktiga personal. En personalgrupp som ständigt strävar efter att ge våra elever utmaning och lärande.

Maj är en tuff månad, för oss, men också för eleverna. En månad där de ska göra färdigt, de ska lämna in uppgifter, skriva prov, hålla presentationer. Vi har vår första klass av årskurs 9 som gör allt för att komma in på de gymnasieprogram de önskar. De kämpar med att höja betyg, med att klara betyg. Vi har våra elever i åk 6 som kämpar in i det sista med sina betyg. En del elever ska fortsätta hos oss i åk 7, en del ska till andra skolor runt om i kommunen. Tillsammans gör vi vårt bästa för att de ska få ett bra avslut på sin skolgång här på Steningehöjden. Samtidigt som vi håller på att avsluta läsåret så är vi långt gångna med att planera nästa. Under maj och juni kommer vi att få överlämningar för blivande förskoleklass och blivande årskurs 7.

Lite positivt från vår Facebook:
Klass 4 vidare till riksfinalen i Schackfyran!
I veckan tävlade Steningehöjdens fyror i en av Schackfyrans distriktstävlingar.
Med fint fokus, positiv anda, peppande och gemenskap kom klassen på första plats och vann!
Stort grattis till klass 4!

Jag påminner än en gång om att vara försiktiga när ni lämnar era barn. Trafiksituationen är svår både vid Lilla höjden och Stora höjden. Det är viktigt att vi alla tar ansvar. Promenera eller cykla om du kan! Kör försiktigt om du måste köra upp till skolan. TACK 🙂

Viktiga datum framöver:

  • Torsdagen den 13 maj är det Kristihimmelsfärd, skola och fritids har stängt. Fredagen den 14 maj är det lovdag från skolan, men fritids har öppet. Kom ihåg att meddela i TEMPUS.
  • Skolavslutningen är fredag den 11 juni, kl 08.30-09.30. Det kommer att bli som förra året, där varje klass var i sitt respektive klassrum.
    Mer information kommer på klassbloggarna!
  • Fritids har stängt för planeringsdag måndag den 14 juni.
  • Fritids har stängt för planeringsdag måndagen den 16 augusti.
  • Skolan börjar igen efter sommarlovet måndag den 17 augusti.

Det kommer mer information om klockslag och annan info när vi närmar oss sommaren.
Redan nu kan vi flagga för att högstadiet har välkomstsamtal med mentor, elev och vårdnadshavare under den första dagen. Detta har varit uppskattat och vi återkommer med mer information kring detta.

  • Blivande förskoleklass och blivande årskurs 7 kommer att få välkomstbrev hem i brevlådan med mer information. Hör av er om det är något ni undrar.
    Det är lättast att nå mig via mail: helena.eriksson@sigtuna.se

Med önskan om en fin vår

Rektor Helena

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s