Rektorsbrev augusti 2021

Till föräldrar och elever på Steningehöjdens skola

Varmt välkomna åter efter en lång och varm sommar. Jag hoppas att ni alla fått möjlighet till återhämtning i sommar. I tisdags kom lärarna tillbaka från sitt sommarlov. I år har vi inte lika många nya som vi haft de två föregående åren, vilket känns fantastiskt bra. Under veckan har det varit en härlig stämning och en god arbetsro på skolan. Vi har åk 3 som flyttar ut i paviljongens övervåning vilket jag skrev om innan sommaren. Där fick vi möbler levererade i onsdags, så de har fått lägga en del tid på att iordningsställa. På måndag(16/8) är både skola och fritids stängt, då kommer vi att göra de sista förberedelserna inför att eleverna kommer på tisdag. Information från fritids kring öppning och stängning kommer på Tempus och på bloggarna.

Vi har prioriterat så att personalen fått mycket tid för att förbereda sig för att ta emot era barn, våra elever. Eleverna kommer att möta pedagoger i skolan och på fritids som är kunniga, engagerade och som kommer göra allt de kan för att era barn ska utvecklas och ha det bra hos oss på Steningehöjdens skola. Om du känner en oro kring något vänd dig då i första hand till era barns pedagoger även om ni vill ha specifik information om vad som är på gång och händer i ditt barns grupp. Tveka aldrig att kontakta oss om du undrar något! Vi är här för att ge eleverna det bästa och vi förväntar oss att ni stöttar era barn och samarbetar med oss på skolan. Det är viktigt att fokus är på rätt saker och att era barn kommer utvilade och väl förberedda till skolan. Du som förälder har en viktig del i dina barns skolgång!

Jag vet att många av er har fått brev från era barns lärare och mentorer. Vi inleder med ”Meet the teacher” i åk 6 och åk 7. I åk 8 och åk 9 inleds de första två dagarna med mentorsdagar för att sedan på torsdag läsa enligt schema. F-5 börjar med skolstart på skolgården kl 09.30 på tisdag. I förskoleklass och åk 1 är EN förälder välkommen att vara med på skolgården vid skolstarten. Ni hittar era lärare på skolgården troligtvis ansvariga för någon aktivitet.

Vi har beslutat att vi håller kvar hämtning och lämning på skolgården då vi fortsatt befinner oss i en pandemi. Inga föräldrar/vårdnadshavare inne i våra byggnader. Jag vill att ni respekterar detta. Vi avvaktar med datum för föräldramöten då 15 september är ett datum vi förhåller oss till utifrån FHM rekommendationer. Jag och lärarna återkommer med datum och lösningar för dessa. Vi som ni ser fram emot att få träffas kring frågor som rör era barns skolgång. Vi vet att ni föräldrar också saknar att träffa andra föräldrar i ditt barns klass.

Samverkan mellan skola och hem

Vi har elevledda utvecklingssamtal varje termin, kallelse kommer från klasslärare/mentor längre fram. Mentor/klasslärare informerar om aktuella saker för klassen/gruppen via klassbloggen. Föräldrasamrådet möts 1-2ggr per termin, dock har vi inte haft några under Corona. Månadsbrev kommer varje månad på min rektorsblogg och kommunens hemsida. Möjligen att det sker förändring kring detta i och med att vi går över till Unikum det här läsåret och att jag kan distribuera mitt månadsbrev till er den vägen. Även våra fritidsavdelningar har bloggar där ni kan följa deras arbete och planering. Att vi skickar hem papper till er som nu är ett undantag vid skolstart!

Idrottslärarna informerar

Sporthallen kommer att byggas om och byggas ut med flera omklädningsrum under läsåret. Det medför att eleverna inte kommer att ha tillgång till omklädningsrum detta läsår. Vi rekommenderar därför att eleverna har lämpliga kläder för rörelse den dagen eleverna har idrott och hälsa på schemat.

Viktiga datum framöver:

  • Fotografering av elever 21-24 september.
  • 27 och 28 september har skolan studiedagar. Fritids öppet som vanligt!
  • Måndag den 1 november har fritids stängt för planeringsdag.

#thefuturestartswithme – Tema för läsåret 2021-2022 #codemode

Mål för Steningehöjdens skola:

En trygg skola för alla med tydlighet och stark värdegrund.
En skola i framkant som arbetar enligt sina fyra fokusområden:
Digital förmåga, lärande, känsla och hälsa.
En skola med hög måluppfyllelse.

Vision:

Alla är olika, alla är unika. Alla kan lyckas!

Vi hälsar alla nya förskoleklasselever och elever i åk 7 med föräldrar varmt välkomna till oss och hoppas att ni ska trivas.

Med önskan om ett läsår fyllt av lärande och gott samarbete

Helena tillsammans med all personal

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s