Ledighet

Med respekt för elevernas skolarbete ska ledighet under terminstid undvikas. Vi kommer att vara mycket restriktiva med att bevilja ledighet. Detta i enlighet med gällande skollag. Under perioden för nationella prov för åk 3 och 6  under Höstterminen (åk 6) och vårterminen 2017 beviljas inte ledighet. Skolplikten är 178 dagar.
Följande gäller:
Föräldern SKA alltid lämna in en skriftlig ledighetsansökan till klassläraren, även för enstaka timmar (ex. läkarbesök, tandläkare etc.) Ledighetslapp finns på kommunens hemsida att ladda ner.

1. Läraren godkänner den kortare ledighet, exempelvis tandläkarbesök, sammanlagt max 2dgr/läsår.

2. Ledigheter längre än 2dgr/läsår beslutas av rektor. Efter att läraren tillstyrkt/avstyrkt och rektor har godkänt/avslagit ansökan lämnar läraren blanketten åter till vårdnadshavarna. För ledighet upp till
10 dagar/år krävs särskilda skäl. En ”vanlig” semesterresa är inget särskilt skäl.

3. Ledighet längre än 10dgr kan enligt skollagen endast beviljas av rektor. För ledighet längre än 10 dagar/läsår krävs synnerliga skäl. Rektor kallar till ett möte med föräldrarna och läraren, då en plan för hur kunskaper under ledigheten hämtas in. Om en elev riskerar att inte nå målen eller av andra skäl inte bör vara borta från skolan, kan denna form av möten även ske för ledighet för 2-10 dagar.

4. Ledighet under perioden för nationella prov i åk 3 och 6 beviljas inte.

5. Det som eleven går miste om under ledigheten ska läsas in. Elev och föräldrar ska i förväg samråda med lärarna om vad och när det ska göras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s