Till alla vårdnadshavare med barn i förskolan, skolan och på fritids

Höstterminen 2021 har startat på våra förskolor och skolor. Även om nivån på smittspridningen är lägre och många har vaccinerats befinner vi oss fortfarande i en pandemi. Det är viktigt att det förebyggande arbetet mot smittspridningen fortsätter och att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Utgångspunkten är att all undervisning kommer att bedrivas på plats i skolan. Förskolan och skolan är oerhört viktiga platser för våra unga och vi kommer därför att fortsätta med smittskyddsåtgärder i våra verksamheter enligt följande:

Hämtning och lämning

I förskolan och på våra fritidshem kommer hämtning och lämning fortsatt att ske utomhus. Detta för att undvika trängsel inne i skolan och förskolans lokaler.

Föräldramöten

En god kommunikation med er föräldrar är mycket viktig för oss. Men vi kommer inte kunna genomföra traditionella föräldramöten där vi samlas i stora grupper. Förskolor och skolorna kommer fortsatt under hösten att genomföra exempelvis föräldramöten och utvecklingssamtal på ett anpassat sätt för att kunna följa rekommendationer.         

Barn med symptom

Vi passar också på att påminna om vikten av att fortsätta låta era barn och ungdomar stanna hemma om de uppvisar minsta symptom på luftvägsinfektion. Barn från 6 år rekommenderas att testa sig vid uppvisade symtom. Barn som har symptom ska stanna hemma tills de har varit symptomfria i minst två dygn.

Rekommendation för alla att testa sig efter ankomsten till Sverige

Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla, även svenska medborgare, som reser in i Sverige att testa sig för covid-19 vid hemkomst med undantag för inresor från de nordiska länderna, om det avser barn under 6 år samt om man är fullvaccinerad.

I övrigt uppmanas man att vara uppmärksam på symtom och var försiktig med vilka du träffar under en vecka efter inresa i Sverige oavsett om du har symtom eller inte. Mer finns att läsa på FHM webbplats: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/om-du-planerar-att-resa/rekommendationer-till-dig-som-reser-in-i-sverige/

Övriga åtgärder

All personal i Sigtuna kommuns förskolor och skolor arbetar för att skapa en så trygg situation som möjligt. Åtgärderna vidtas utifrån varje verksamhets specifika förutsättningar och ser därför olika ut i olika verksamheter. Några exempel på gemensamma åtgärder är att vi fortsätter med utökade städrutiner, aktivt påminner barn och elever om handtvätt och arbetar på olika sätt för att minska trängsel i till exempel matsalar.

Vår förhoppning är att vi snart kan återgå till mer normala rutiner. Vi följer ständigt utvecklingen och informerar er vid förändringar.

Ingela Hamlin

Förvaltningschef 

Barn- och ungdomsförvaltningen

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s