Månadsinfo mars

Hej!

Veckorna går så fort att jag inte riktigt hinner med! Mars månad pågår för fullt och sportlovet har passerat samtidigt som påsklovet står för dörren… Här kommer lite information från Höjden!

Eleverna har två arbetsveckor bara mellan loven och då hinner de Nationella proven i årskurs 3 starta. Vi arbetar med svenska först och fortsätter sedan i april med matematik. I årskurs 6 är svenskadelen klar och efter påsklovet kommer prov i matematik och sist i engelska. Tiden fram till proven handlar mycket om fördjupning och repetition, målet är att eleverna ska känna sig trygga i att prestera sitt bästa.

På fritidshemmet har eleverna och pedagogerna bjudit på vernissage denna vecka! Underbart att få ta del av vackra egenhändigt skapade ansiktsmasker, pärlplattor, piccollage, tavlor och annat som eleverna skapat under första delen av terminen.

På måndag hälsar vi Ia- Maria Johansson välkommen till oss på Höjden. Ia kommer att arbeta på fritids F-1 och tillsammans med Linda i klass 1. Alexander jobbar också kvar på båda fritidsavdelningarna och i olika klasser under resten av terminen.

Under vecka 12 21/3-28/3 är det påsklov. Skolan börjar igen tisdag 29 mars och då har vi hela april månad framför oss! Mer info om april kommer då:-)

Under den senaste tiden har det pratats mycket om socker i media och tv/tidningar och att det inte är så bra för varken barn eller vuxna!  I skolan har vi också pratat om hur socker påverkar oss. Vad gör det med kroppen och ork & koncentration? Vad är bra att äta och vad är inte så bra för att vara pigg en hel skoldag… Fundera och prata gärna hemma om det också. Titta gärna på den länken som jag lägger här:

http://www.svt.se/plus/28-sockerbitar-i-barnets-maltider

Vi hoppas att vårsolen fortsätter att värma oss på skolgården! Dags att se över extrakläder på hyllorna i hallarna och byta från vinter till vårkläder.

Hälsningar Cecilia & pedagogerna

Detta inlägg publicerades i Månadens Höjdeninfo. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Månadsinfo mars

  1. Vickan, Elsas mamma skriver:

    Vad bra att ni pratat om sockret och vilken påverkan det har på kroppen. Vi har tittat på avsnittet hemma tillsammans med barnen. Kommer ni titta på hur många sockerbitar får barnen i sig i skolan? Finns det något som ni kommer att kunna påverka? Det skulle vara intressant att få veta mer om hur mycket socker skolmaten (frukost, lunch, mellanmål) innehåller? Om skolmaten lagas från grunden kan det tillsatta sockret minskas, är det mycket halvfabrikat är det ju svårare att minska det tillsatta sockret.
    Hälsar Vickan, Elsas mamma

    Gilla

  2. Tack för kommentaren Vickan! Jag tar med mig den både till pedagogerna och till köket och matenheten på Sigtuna kommun. En viktig fråga!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s