Skolans digitalisering

Hej!
På Höjden är ett av våra fokusområden den digitala förmågan. Det vet alla ni som går på vår skola, att vi arbetar aktivt med det digitala lärandet och att vi tror och ser att det i många situationer förstärker lärandet hos våra elever. Målet är tydligt i Lgr11:s andra kapitel övergripande mål och riktlinjer. I 2:2 kunskaper står det att målet är att skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola kan använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande.

Att vara digitala 1-1 är en stor fördel när man vill använda verktyget fullt ut och få det till ett naturligt redskap i lärandet. Det finns självklart situationer där även vi tycker att det är bättre utan paddan men väldigt ofta ser vi fördelar! Vi vill också arbeta aktivt för en skola i nutid och för framtiden, våra elever är födda digitala och ska utbildas till ett framtida samhälle. En Nationell IT-strategi ligger klar som förslag från regeringen. Skolverket arbetar också på uppdrag av regeringen med att ta fram ett förslag på hur digital kompetens och programmering ska förstärkas och tydliggöras i undervisningen. Skolverket har också i uppdrag att ge förslag på förändringar i kurs-och ämnesplanerna i olika ämnen för alla skolformer för att stärka elevernas digitala kompetens.

På Höjden har pedagoger varit med och bidragit med våra tankar kring digitaliseringen i skolan. Här kan ni se en film som finns med för kompetensutveckling från Skolverket.
Vi är stolta och glada att vi får vara med och bidra till fortsatt utveckling i Skolsverige!

”Lärarröster om skolans digitalisering”:

Detta inlägg publicerades i Digital förmåga, Information, Rektorsögat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s